Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit enged meg a törvény ha...

Mit enged meg a törvény ha valaki betört a házamba (átmászott a kerítésen) és épp a szerszámaimat pakolja a hátizsákjába?

Figyelt kérdés
lefoghatom? megköthetem a kezeit? ha fegyver van nála (kés) lelőhetem vagy leüthetem ásóval?
2021. ápr. 20. 19:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ráhívhatod a zsarukat, elkergetheted, ha megtámad, védekezhetsz, harcképtelenné teheted, stb.

Ha a betörés éjszaka történt, fel van fegyverkezve a betörő, vagy csoportosan törtek be, azok pedig úgynevezett minősített esetek, ami automatikusan élet elleni támadádnak minősül. Ilyen esetben azért sem vagy felelősségre vonható, ha védekezés közben kioltod az életét.

2021. ápr. 20. 19:27
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Nincs biztositasod? :)
2021. ápr. 20. 19:29
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell a tolvajt bantani, biztos nem jokedveben lop ... foglalkozzon vele a rendorseg. Ellenben az ertekeidet ugy tudod megvedeni, ha kotsz rajuk biztositast es akkor nem kell azon feszulni, hogy mi tortenik ha ...
2021. ápr. 20. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!