Mit enged meg a törvény ha valaki betört a házamba (átmászott a kerítésen) és épp a szerszámaimat pakolja a hátizsákjába?
Figyelt kérdés
lefoghatom? megköthetem a kezeit? ha fegyver van nála (kés) lelőhetem vagy leüthetem ásóval?2021. ápr. 20. 19:05
1/3 anonim válasza:
Ráhívhatod a zsarukat, elkergetheted, ha megtámad, védekezhetsz, harcképtelenné teheted, stb.
Ha a betörés éjszaka történt, fel van fegyverkezve a betörő, vagy csoportosan törtek be, azok pedig úgynevezett minősített esetek, ami automatikusan élet elleni támadádnak minősül. Ilyen esetben azért sem vagy felelősségre vonható, ha védekezés közben kioltod az életét.
3/3 anonim válasza:
Nem kell a tolvajt bantani, biztos nem jokedveben lop ... foglalkozzon vele a rendorseg. Ellenben az ertekeidet ugy tudod megvedeni, ha kotsz rajuk biztositast es akkor nem kell azon feszulni, hogy mi tortenik ha ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!