Szerintetek ezt így mennyire tehetik meg?
Ma cseréltek több helyen is villanyoszlopot. Azt már megszoktuk, hogy rendszeresen lenyakalják a környéken a fákat, de ez most nekünk is új.
Sarokháznál lakunk, előttünk is cseréltek villanyoszlopot, és elhelyeztek egy újat.
Végre viszonylag normálisan nézett ki a füvünk, szép volt a bokor, amit néhány éve ültettünk stb. Délelőtt jöttek a villanyszerelők a nagy munkagépekkel terepjárókkal, stb., mindkét utca felől végig állták a házat. Teljesen kitaposták előttünk a füvet, de ez még hagyján. Ástak egy hatalmas gödröt, mert ott futott valami vezeték, és még csak vissza sem ásták rendesen. A házuk előtti résznek a fele, hepehupás, gödrös, valami lett. A szomszéd szerint volt még homok (amit onnan ástak ki), amit elegyengethettek volna, de azt elvitték. Én nem voltam otthon, így nem tudom bizonyítani. Azon a részen volt egy bokor, amit néhány éve ültettünk, és most nőtt meg akkorára, hogy szépen nézett ki, a villanyszerelők pedig kiszedték. De nem is gyökerestől, hanem először levágták az ágait, és utána kiszedték a gyökerét is. Ezután odaraktak egy villanyoszlopot, amin amúgy a kábeleket sem rendezték el rendesen, azzal az indokkal, hogy amit nem raktak fel az a kábeltévé vezetéke. Ezután visszakapcsolták a villanyt, és eltűntek.
Szóval kitaposták a munkagépekkel a füvet, kiástak egy hatalmas gödröt, amit rendesen be sem temettek, kiszedték a bokrot, ami már évek óta ott nő, és amúgy ott is hagyták a járdán előttünk. Már csak a tujafákat nem nyakalták le, de szerintem azt is hamarosan megcsinálják, mert rálóg a vezeték, amit most raktak le.
Értem, hogy közterület, de nekünk kell rendben tartani, és amit az évek során megcsináltunk, azt néhány óra alatt nagyrészt tönkreteszik.
Szerintetek megtehetnek ilyet? Ha nem, akkor mit lehet velük kezdeni?
az a baj hogy akik ezeket a munkákat csinálják, ők nem kertészek, foglalkozniuk kell az útban levő növényekkel, de nem tudják, hogy kell, így elkontákodják. lásd: vezetékek miatti facsonkítás. nem tudják, mikor LEHET ágakat eltávolítani (ez igazából annak a hibája aki kiadja a munkát), HOGY kell csinálni, hogy ne öljük meg a fát. nekik kiadják a munkát központilag, ők megcsinálják a legjobb tudásuk szerint. sokuk azt se fogja fel hogy a növény egy élő organizmus.
önkormányzatnál esetleg nem tudsz panaszkodni?
"nem tudják, mikor LEHET ágakat eltávolítani (ez igazából annak a hibája aki kiadja a munkát), HOGY kell csinálni, hogy ne öljük meg a fát"
A villamoshálózat karbantartását nem lehet csak akkor végezni, amikor az a fáknak optimális időben van, és nem is a villamos művek feladata a fák gondozása. Bárki kérheti, hogy kapcsolják le az áramot addig, amíg a fák szakszerű metszését elvégzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!