Nekem ebből keletkezni fog valami kiadásom?
Figyelt kérdés
Pár hete feljelentettem 3 embert a rendőrségen. A sztorit nem írom le teljesen, a lényeg hogy ma hívtam a rendőrséget hogy hogyan áll az ügyem. Azt mondta a hölgy, hogy átadták a bíróságnak az ügyet mert már megtörtént a bűncselekmény és ott érdeklődjek majd. Viszont nem tudom, hogy nekem ebből fog e keletkezni valami kiadásom, mert ahogy hallottam a bírósági perek nem olcsók viszont én nem a bírósághoz fordultam hanem a rendőrséghez. Csak mert ha behívnak esetleg egy perre és azt mondják, hogy jó akkor 400.000 Ft lesz, akkor inkább most hívom őket hogy hagyjuk az egészet.2021. ápr. 19. 11:36
1/7 anonim válasza:
???????
Szerinted a feljelentőt fogják büntetni...? VAgy miből gondolod...???
Ha majd elítélik az illetőt, aki elkövette a bűncselekményt, a bírósági költségeket az ő terhére fogják írni.
2/7 anonim válasza:
Ha elveszíted az ügyet, akkor lesz kiadás.
3/7 anonim válasza:
Jajj ez a rágalmazásos idiota... magánvádas csak szolok.
4/7 anonim válasza:
1: gondolom arra gondol, hogy polgári eljárásban a felperes fizeti a perköltséget, de ha nyer, akkor az alperes fizet.
Felteszem a kérdésben levő ügy nem polgári ügy, ha a rendőrség saját hatáskörben továbbította a bíróságra.
6/7 anonim válasza:
Mivel polgári jogi igényként jelentetted be, így nem. Ha te indítottál volna külön pert, akkor lehetett volna.
7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm a normális választ.
2021. ápr. 19. 18:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!