15 emeletes panal házban,miért nem lehet propán bután gázos tűzhelyet használni?
Valóban, a robbanásveszély az oka. A palackcsere miatt gyakori a gázrendszer megbontása, újra összerakása, szemben a vezetékes gázzal, ahol állandó a teljes kör. (Időszakos hajlékony bekötő vezeték csere, vagy tűzhelycsere kivételével, amit viszont jellemzően szakember végez. Tűzhelycserét biztosan, mert kell a jótálláshoz.)
Mi laktunk jó tíz évig olyan panelházban – igaz, csak ötszintes volt –, ahol palackos gáztűzhely volt a konyhákban, így volt tervezve.
A konyha utca felőli fala sokkal beljebb volt, mint a ház lakószobák szerinti síkja, ennek a „falnak” a felső nagy része teljes hosszában ablak volt, és ez a fal gyengített szerkezetű volt; az egésznek nem volt a ház szerkezete szempontjából teherviselő szerepe. Vagyis, egy esetleges robbanás ezt rombolta volna, nem gyengítve a ház szerkezetét, és a nehezebb faldarabok nem érték volna el a gyalogjárdát, ami amúgy is arrébb volt, mert a ház előtt volt egy elég széles füves sáv, azon kívül, hogy ez a falrész beljebb volt.
Úgy tudom, amennyiben a konyha közvetlenül nem szellőzik, mindenféle gáz használata tilos.
Amúgy ez nem lakás kérdés?
De, kedves 4-es, ez bizony igaz.
Ezért is nincs a panelházakban gázóra, mert annak csatlakozása szivárgásveszélyt jelent.
Ha valakit rajtakapnak, hogy panelházban 2 liternél nagyobb töltőtömegű gázpalackot üzemeltet vagy tárol, azt bizony nekifutásból rugják tökön és állítják bíróság elé, közveszély okozás vádjával.
A pb gáz nehezebb a levegőnél és úgy viselkedik mint a víz.
Képzeljünk el egy emeletes házat ahol mindenki szerelgeti a palackját.
Időzített katasztrófa lenne.
Ha szivárog akkor a méllyebb ponton összegyűlik és hanelérina robbanási határ értéket akkor bumm.
A mélygarázsokba sem szapad gázos autóval behajtani épp ezért.
Azért az épületgépészet mérnökei nem buta emberek.Vannak szabályok amiket be kell tartani.
#2-es
Linkelj már be képet ilyen épületről, ha nem nagy kérés. Szerintem Én még nem láttam ilyet
De azt ki nem sz.rja le?
Hasadófal.
Minde gázrobbanás-veszélyes építményt így terveznek. Ha már felrobban, legalább ne omoljon össze, maga alá temetve mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!