Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehetséges engedélyt kérni...

Lehetséges engedélyt kérni (és kapni) a telek végében álló tűzcsap magán célú használatára évi néhány alkalommal?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 11. 09:14
 1/4 anonim ***** válasza:
48%

Nem.

A tűzcsapnak saját rendszere van és meg kell felelnie a biztonsági előírásoknak.

Ha a tűzcsapot másra használják - szokták - akkor azt a tűzoltók nyitják meg, nem magánember, csak így lehet garantálni, hogy megfelelő állapotban legyen utána. Ilyen használat lehet egy közösségi bemutató amikor fel kell tölteni egy nagyobb víztározót, vagy más olyan állami, önkormányzati dolog amihez olyan víz szükséges ami nem a magán kutakon megy keresztül és nincsen a közelben olyan vízvételi lehetőség amit amúgy is az önkormányzat fizet.

Magán célra nem fogják engedélyezni. Egyszerűen magát a víz díját nem lehet kifizettetni ilyenkor azzal akinek engednék a használatát, mert nincs rajta mérőóra.

2021. ápr. 11. 11:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert:

-Balesetveszélyes, hiszen, hogy használható legyen oltáshoz, erős nyomással érkezik belőle a víz, akár csontot is törhet vagy rosszabb.

-Nyitott csap csökkenti a rendszerben lévő nyomást, így ha máshol szükséges oltásra, ott lehet belőle probléma.

-Nagy mennyiségű víz folyna el, ami a helyszínen gondot okozna, a hálózatba viszont azonnal pótolni kellene.

-Sérülhet a szerkezet, speciális célszerszám kell a használathoz.

Mire használnád a csapot? Szórakozásra csak filmekben, videóklipekben jó, de azokban nem valódi csapokat használnak.

2021. ápr. 11. 16:37
 3/4 A kérdező kommentje:

Szoktam látni, amikor ellenőrzik, mennyi vizet ad le, természetesen hozzá való tömlőt vennék, a nyitásához való célszerszám van a szomszédomban, tudok kölcsönözni, a felhasznált vizet természetesen fizetném az általuk szabott áron, de azt nem sejtettem, hogy ezt nem tudják bemérni hozzá.

Elnyúló aszályban lenne az egyetlen segítségem tűzoltás jelleggel (mármint hogy éppen hogy túléljenek) a növények. Fúrt kútra 2 millás ajánlatot kaptam, ezért gondoltam arra, hogy végszükségben esetleg engedélyezhetnek-e valamennyi vízkivételt...

2021. ápr. 11. 21:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Csinálj esővízgyűjtőt és annak a vizét használd locsolásra. Áss egy gödröt amit bélelj ki, tedd valamennyire vízállóvá a falát és fedd le olyan módon, hogy ember, állat ne essen bele, de a víz belefolyhasson a földedről. Pl. nem túl széles nyílást hagysz a tetején, azt pár erősebb keresztrúdon egy fémhálóval borítsd be és tegyél rá apró kavicsot majd nagyobbakat. Vagy bármi más módon kialakíthatsz esőgyűjtőt, közel sem kerül 2 millióba, főképpen a te munkád kell hozzá.

De megteheted azt is hogy veszel egy víztartályt, abba te magad viszel vizet akár több részletben is, aztán használod amikor szükséged van rá. Még találtam is egy hirdetést ahol 8000Ft-ért eladó volt egy ilyen, csak kicsit beásod és senki nem is fogja látni.

[link]

2021. ápr. 11. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!