Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek ebből lehet nekem...

Szerintetek ebből lehet nekem bajom most, tényleg indíthat fizetési meghagyást?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden, de nem ígérem mert elég összetett történet. Rendeltem webshopban egy TV-t 180.000 volt, nem vettem át mert a futár úgy összenyomta a dobozt hogy nem létezett hogy nem sérült, írt volna jegyzőkönyvet amit én nem írtam alá mert elég fura bekezdések voltak hogy nekem ez meg ez a felelősségem és ebben meg ebben az esetben nekem kell téríteni bizonyos költségeket. Hívtam a webshopot, nem vették fel, írtam emailt. 1 hét válasz nélkül újra felhívtam, nem vették fel, közben tracking alapján visszament a csomag a feladóhoz. Paypalon fizettem, indítottam egy dispute-ot, leírtam mi történt, asszem 8 nap után visszaadta a pénzem a paypal mert nem reagált rá semmit a bolt.

Na és ma hívott a webshop hogy én megkárosítottam őket, mert nem irattam jegyzőkönyvet (mondtam neki emailen leírtam hogy miért nem írtam alá) ezért azt hitte az alkalmazottja hogy a csomagot sértetlenül veszi át, és már nekik nem fizet a futár mert alá lett írva hogy átvették a saját csomagjukat sértetlenül. Ja és a paypalos visszatérítés az illegális volt mert ezt így nem lehet csinálni nekik kellett volna írnom és visszautalták volna (aha persze).

Lényeg a lényeg úgy "búcsúztunk" el hogy meg lettem fenyegetve hogy holnap indít egy fizetési meghagyhást ellenem és majd még ügyvédtől is kapok levelet, mert 180 ezer forinttal károsítottam meg őket.

Szerintetek mi lesz? Honnan fogom tudni hogy tényleg indított-e ellenem fizetési meghagyást? Azt tudom ha nem válaszolok rá akkor mehet behajtóhoz, és ezt el akarom kerülni.

2021. ápr. 10. 13:35
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
81%
Ha az ő alkalmazottjuk aláírta, hogy sértetlenül vették át, akkor így jártak. A te dolgod egyedül az, hogyha jogi útra lépnek, akkor arra te hivatalosan reagálj.
2021. ápr. 10. 14:17
 12/39 anonim ***** válasza:
50%

Ha netán eljárást indítanak, akkor ne te akarj velük okoskodni, hanem feltétlen fogadj egy ügyvédet.

Ugyanis annyira nem vagy képes felfogni semmiféle jogi oldalt, ha te kezdesz hözöngeni, garantáltan elveszted a pert és fizethetsz!

2021. ápr. 10. 14:37
 13/39 A kérdező kommentje:

#8 10 11 köszi a választ

bocs az előző felhevült válaszomért.

Tehát akkor elvileg kapok levelet majd a fizetési meghagyásról amire kell majd válaszolnom.

2021. ápr. 10. 14:37
 14/39 anonim ***** válasza:
20%

Röhejes troll lennék, mert azt írtam h fotózd le?

Hát jó... Akkor legyek az.

Te meg egy pancser vagy mert nem tudsz árut normálisan visszaküldeni. Remélem kamatostól kapsz meghagyást ezek után...

2021. ápr. 10. 14:54
 15/39 A kérdező kommentje:
Mi az hogy nem normálisan küldtem vissza? Ha átvettem volna akkor tuti nem látom újra a pénzem. Át sem vettem, vissza sem küldhettem így értelemszerűen mert nincs mit.
2021. ápr. 10. 14:56
 16/39 anonim ***** válasza:
0%

Jegyzőkönyv + fotó kellett volna vadbarom... + Ha kapsz fizetési meghagyást akkor onnan tudod h majd viszi a postás... Javaslom majd vedd át..

De én csak egy troll vagyok

2021. ápr. 10. 15:00
 17/39 A kérdező kommentje:
Az vagy az obszcénitásod miatt. Lehet visszavonom amit feljebb mondtam, ez az oldal tényleg ... az olyan felhasználók mint te miatt.
2021. ápr. 10. 15:04
 18/39 anonim ***** válasza:
0%

Főleg az olyan kérdezők miatt, mint te...

Mert annyira okos vagy... Ha annyira érdekelne a dolog akkor nem gykn kérdeznéd hanem egy ügyvéded...csak ugye ahhoz meg pénz is kéne ugye?

Semmi olyat nem írtam az első kommentben ami miatt trollnak nevezhettél volna... Így segítsen itt az ember...felesleges is...

2021. ápr. 10. 15:07
 19/39 anonim ***** válasza:
0%

Egyszerűen egy tipikus ruppótlan fsz a kérdező. Az az igazi majd én jobban tudom. Az ilyen jól megszokta szerencsére szpni. Az idiotaja kise bontotta hogy megnézze, legalább lefotózza. Mire volt ész?! Okoskodni, hepciázni, jegyzőkönyvet nem aláírni.

Aki ilyen hülye egy egyszerű rendeléshez az menjen el maga a termékért.

2021. ápr. 10. 15:45
 20/39 anonim ***** válasza:
68%
Ha feljelentenek nekik kell bizonyítani , hogy a kezedben volt a tv és Te voltál az aki összetörte . Neked pedig a kezedben nem volt a tv ami bizonyítva van hiszen nem vetted át . Így kétlem neked bármit is fizetni kéne .
2021. ápr. 10. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!