Ha vkinek két ingatlana van, akkor választhat, hogy egy keletkező tartozást melyikre terheljenek?
Igen.
De ez hitelfelvételnél szokott lenni, hogy melyikre terheljen jelzálogot a hitelt adó bank. Persze ha azt az ingatlant a bank nem tartja megfelelőnek, akkor azt nem lehet választani.
Köszi!
Nem hitelre, nem bankra gondoltam (szerencsére). Pl. ha majd a TB-t (most más a pontos neve) nem tudom esetleg fizetni.
Vagy ha odaáig eljutnék, az éves ingatlanadót (vagy hasonló neve van) de ez nem számít nagy összegnek. Az egyik ingatlan éves adóját a másik ingatlanra terhelhetem? (Sose lehet tudni, mit hoz a holnap...)
Ezt az arcátlanságot!
Végrehajtót nem ellenőrzi senki? ki áll felette?... gondolom gyakorlatilag senki, max elméletben...
A 90e Ft-os parkolási bírság már alaposan felduzzad mindenféle büntetőkamatokkal, végrehajtási költségekkel, mire a végrehajtóhoz kerül. Ezért is nem szabad eljutni idáig.
Ha a végrehajtó elárverezi (=elkótyavetyéli) az egyik ingatlant és abból bejön a tartozás, akkor máshoz már nem nyúlhat.
Pontosan nem tudom, mi a rendje ilyenkor a terhelés levételének, de mást akkor már nem árverezhet el. Viszont amíg nincs elárverezve, addig mondhatja, hogy nem lehet tudni, mennyi jön be ebből, ő pedig be akarja magát biztosítani.
A végrehajtó a végrehajtást kérelmező érdekei szerint jár el.
Nem érdekli hogy te mit szeretnél, neki az a célja, hogy visszaszerezze a megbízó pénzért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!