Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az elmeorvos szakerto azt...

Ha az elmeorvos szakerto azt irja , h nincs mentalis zavarom , akkor a birosag gondnoksag ala helyezhet?

Figyelt kérdés

2021. márc. 26. 21:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
35%

Akkor nem tudom, hogy miért kérdezted meg?

Amúgy, a mentális, az lelkit jelent. Ettől még simán lehet valaki elmebajos, vagy egyszerűen olyan szinten retardált, hogy gondnokság alá helyezik, vagy cselekvőképességében korlátozzák.

2021. márc. 31. 08:48
 12/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha valakinek gondnokot rendelnek ki, azzal saját magától akarják megvedeni az illetot, ez minden esetben egyedi mérlegelés kérdése, de én sem értem, ahogy az előttem szóló se, hogy ha nem írt rólad semmi hátrányosat, miért következne be? Létezik olyan jogintezmeny is, hogy támogatott döntéshozatal, nevében is benne van, hogy ez esetben nem korlátozásrol, hanem segitsegnyujtasrol beszélünk egy-egy döntés során
2021. márc. 31. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!