Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meg tudnám -e támadni sikerrel...

Meg tudnám -e támadni sikerrel ezt a végrendeletet?

Figyelt kérdés
Nagyapám múlt héten pénteken sajnálatos módon elhunyt, de pár nappal előtte a nagybátyám rögzített egy telefonbeszélgetést vele, amiben állítólag (nem hallottuk a felvételt, nem mutatta meg) elmondta neki, hogy mindent ő örökölt. Véleményem szerint nagyapám nem volt olyan állapotban, hogy ilyen fontos döntést meghozzon percek alatt. De ha mégis olyan jó állapotban volt, szerintem akkor se törvényesen lett rögzítve a végrendelet, ugyanis a törvény által előírt feltételek nem feltétlenül valósultak meg. A tanúk száma nem haladta meg a kettőt, illetve telefonon keresztül lett előadva a rendelet.

2021. márc. 24. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Ez milyen szánalmas próbálkozás 😆
2021. márc. 24. 21:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.A szóbeli végrendelet kivételesnek számít,ráadásul szigorú szabályai vannak.
2021. márc. 24. 21:18
 3/10 A kérdező kommentje:

#1: Ne értsd félre, nem a sajátomévá akarom tenni a teljes örökséget, csupán egyenlően szeretném elosztani az egészet a felek közt. Egy kis háttér információt adok a helyzetről. Mi gondoztuk nagyapámat, számlákat befizettünk helyette, lakást újítottunk fel neki és a nagybátyám kb. 2 éve meg se látogatta, de még fel se hívta csak amikor a halálán volt.

#2: Ki tudnád nekem bővebben fejteni amennyiben lehetséges? Nem muszáj itt, akár privát üzenet formájában is lehet. Köszönöm az értelmes választ.

2021. márc. 24. 21:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok

7:20. § [A szóbeli végrendelet kivételessége]

Szóbeli végrendeletet az tehet, aki életét fenyegető olyan rendkívüli helyzetben van, amely írásbeli végrendelet tételét nem teszi lehetővé.

7:21. § [A szóbeli végrendelet érvényességi feltételei]

A szóbeli végrendelet akkor érvényes, ha a végrendelkező két tanú együttes jelenlétében a tanúk által értett nyelven végakaratát egész terjedelmében szóban - vagy jelnyelvet használó végrendelkező esetén jelnyelven - előadja, és egyidejűleg kijelenti, hogy szóbeli nyilatkozata az ő végrendelete.

2021. márc. 24. 21:32
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem a legjobb megoldás az, hogyha besétálsz egy ügyvédirodába, és ott majd helybeigazítanak. Itt gyakorin rengeteg hülyeséget lehet olvasni a Törvények, jog kategóriában, szóval szerintem ez a biztos.
2021. márc. 24. 21:43
 6/10 anonim ***** válasza:
76%

Nagyapaddal egyutt lakik meg ket szemely?? Mert ha nincs ket tanu,akkor nem ervenyes.

Szerintem a telefonos dolog sem.

Szerintem bloffol.

Kerdezd meg a nagybatyad,h ki volt jelen nagyapadnal ekkor ? (....ha azt mondja aenki,hisz egyedul el,akkor nem ervenyes az egesz.. ezt ne mondd neki)

2021. márc. 25. 02:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fogja megállni a helyét, de ügyvéd tud segíteni ebben.
2021. márc. 25. 07:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha minden úgy történt, ahogy leírtad, akkor a nagybátyádnak nincs esélye.

Viszont amit ti költöttetek és dolgoztatok, arról szedjetek össze minden számlát, és a munkákról tanút. Amit bizonyítani tudtok, azt megkapjátok az örökségből, és csak a maradék lesz szétosztva.

2021. márc. 27. 08:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez így nem végrendelet.
2021. márc. 31. 19:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Olyan egyébként sincs, hogy mindent ő örököl, még érvényes végrendelettel sem.
2021. ápr. 2. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!