Nagybátyja után örökölt volna édesapám. Mire a hagyaték időpontja meglett, időközben elhunyt. Én mint lánya, örököse öröklök utána, ha még életében nem lett az övé a nagybátyja vagyona?
A kérdés az, hogy a hagyatéki tárgyaláson mi hangzott el. Ugyanis ha végrendeletben benne van édesapád neve mint örökös, akkor örökölsz utána.
Ha csak "megbeszélték" de nincs leírva sehol akkor nem örökölsz.
De hamar megtudod a választ. Ugyanis ha örökös vagy, akkor a közjegyzőnek írnia kell neked mint örökösnek egy levelet , hogy részt kell venned a hagyatéki tárgyaláson.
Kérdező, az öröklésnél az számít örökösnek aki az elhunyt halálakor volt örökös. Ha utána egy nappal hal meg, akkor ő MÁR ÖRÖKÖLT, csak még nem lett ez jogilag lerendezve.
Részvétem a rokonaid halála miatt. Az édesapád halála után te, vagy más családtagotok, aki az ő örököse, képviselhetitek a nagybátyád hagyatéki tárgyalásán.
A jegyzőhöz kell fordulni aki apád nagybátyja hagyatéki eljárását viszi, hogy az egyik örökös, édesapád elhunyt és folyamatban van a halotti bizonyítványa. Majd ő megmondja, hogy mit kell tenni utána nektek.
De azt tudnod kell hogy édesapád a testvére után csak akkor örököl ha volt végrendelet vagy nem volt gyereke és nem élnek a szüleik sem, nincs házastársa. A "másik unokaöccs" nem tudom milyen rokona. De gondolom ha azzal kezdted hogy édesapád örökölt volna, akkor nyilván hasonló a rokoni kapcsolata mint édesapádnak a nagybátyjával.
A lényeg, a hagyatéki eljárás jegyzőjével vedd fel a kapcsolatot email-ben sürgősen és ő el fog mondani mindent pontosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!