Ha egy lapos Föld-hívő egy 14 éven aluli gyereknek kezdi el magyarázni az elméletét, akkor az nem büntethető?
23
Ja bocs,rosszul olvastam a kérdést.Hat az iskolában majd felvilágosul a gyerek,de lehet már az óvodában is
25
Annyit tehetsz hogy felvilágositod a gyerekeket hogy a Föld gömb alakú.Behivni nem hiszem hogy behívnak mert a földrajz tanár úgyis megkérdezné a gyerekeket hogy ezt kitől hallotta és nyilván kiderülne hogy nem tőled hallotta hanem egy féleszűtől
#23 Akkor tanárként megnyugtatlak, hogy a Földről úgy tanulnak a gyerekek, hogy megmutatjuk nekik a földgömböt a kezükbe adva, vagy az interneten kisfilmekkel, fényképekkel, szimulációkkal.
Tanítom a gyerekeknek 5. vagy 6. osztályban én is a Föld és Nap, meg a többi égitest helyzetét, mozgását. Amúgy 6. osztályos tananyag, de én plusz órát tartok és van amikor már 5. osztályban volt róla szó. A gyerekek megértik, nem kell aggódnod. A laposföld hívők direkt hülyék.
(Egy régebbi válaszoló vagyok :) )
Egy kérdéshez és válaszokhoz picit hasonlító esetet meséltek nekem a minap:
adott egy nagyon-nagyon istenhívő ember, aki ki tudja miért, de biológiatanárnak ment el pályaválasztáskor.
Szentül meg van győződve róla, hogy az ember Ádámtól és Évától származik, és Isten teremtette a semmiből a természetet, az élőlényeket.
Bár szerinte Isten miatt létezik az univerzum, a 14-18 éves korosztálynak normálisan leadja órán az anyagot, hogy "azt tanuljátok meg gyerekek, hogy először csak tengerek voltak, majd megjelent a szárazföld, az első tengeri mikroorganizmusok az evolúció során fejlődtek mindjobban többsejtű organizmusokká, amikből évmilliók-évmilliárdok alatt...."
És leadja a diákoknak, hogy az ember részben a majmok leszármazotta, genetikailag szoros kapcsolatban állunk a többi emberszabásúval és így tovább-és így tovább, de ő maga - hiába ebből kapta a diplomáját - nem hiszi el.
De végülis, így is lehet ezt csinálni.
Kicsit off volt a fenti sztori, de gondoltam, ezt meg kell osztanom, mert érdekes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!