Névváltoztatás lehetséges ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Először is remélem, hogy jó topicba írtam!
A helyzet az, hogy volt egy nemes ősöm (tudom, hogy ez most már nem számít ki nemesi származásu és ki nem, de ez nekem akkor is jelent valamit!)
Szóval felvehetném?
Van sok irat amik bizonyítják a származást (kutyabőr,anyakönyi kivonatok ,stb..),édesapám már nem vette fel ezt a nevet, de a nagymamám a mai napig viseli.
Az értelmes válaszokat előre köszönöm!
2010. aug. 17. 23:56
1/2 anonim válasza:
Ha egy sima vezeték és/vagy utónév változtatás akkor nem kell bizonyítanod hogy az ősöd volt, mér ne vehetnéd fel a nevét?
De hogyha azt a "Nemes nemzetes vitéz..." vagy ilyesmit nem hiszem hogy csak ugy fel lehet venni...
2/2 A kérdező kommentje:
igen, sima vezetéknév, köszönöm a válaszodat !
2010. aug. 18. 13:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!