Ha a Szent Korona fotoját beillesztjuk valamiyen mémbe s posztoljuk neten, facebokon, azzal elkövetunk valamilyen buncselekményt?
Azért lehet bűncselekményt elkövetni, mert a fideszes Btk.-ba bekerült ez az abszurd tétel:
"334. § Aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Minden a fotótól függ, de én szívesen látnék egy pert, ahol egy ilyen ügyet alkotmányossági felülbírálatra küldenek. Azt, hogy egy köztársaság egy királyság jelképét használja, még csak-csak megértem, az, hogy a Parlamentbe hurcolták 98-ban, egy kis magyar abszurd, de hát legyen. Az, hogy a korona sérthetetlenségét törvénybe foglalják viszont a szólásszabadság indokolatlan korlátozása.
Ha a szentkoronát gúnyolod, akkor bűncselekményt követsz el.
(Mint amikor izraeliként, izraeli zászlót égetsz - például!)
5!
Ha egy ilyen ember fejére illeszted, akkor is a koronát gúnyolod. Illessz a fejére olyan fejfedőt, amit amúgyis nagyon szívesen visel - egyes alkalomkor!
Tudtommal már Orbánékból sem lehet vicc mémet csinálni.
Furcsálltam is, hogy egyik pillanatról a másikra eltűntek a Cecíliás posztok aztán hát kiderült mi az oka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!