A kannibalizmus önmagában bűncselekmény, ha egyébként más személyben nem teszek kárt?
Köszi a válaszokat.
Nem, nincsenek ilyen hajlamaim, dehogy :D a vért lenyalogatom meg a sebtetőt megeszem, de a fikát, bőrt nem, fúj :D
Csak nemrég hallottam egy ilyen gyilkosságról, ott nyilván a gyilkosság tényét csak sújtotta a kannibalizmus, de tudomásom van egy repülőgép szerencsétlenségről, ahol a túlélők egy része így élte túl, hogy kénytelen volt másokból fogyasztani. Nyilván ez egy rendkívüli eset.
Aztán e kettő mentén haladva, nyilván a gyilkosság bűn, de maga a csonkolás is, hiszen másban okozol kárt vele, de mi van akkor, ha ezzel senkinek sem ártasz. (Hullagyalázás is kizárva)
És arra voltam kíváncsi hogy a törvények önmagában büntetik-e a kannibalizmust, ha úgy jutsz emberi húshoz, hogy a fentiekben nem sérted a btk-t.
Pl. állati hús fogyasztása is mindennapos, viszont kutya-macska fogyasztás azt hiszem letöltendővel büntetendő. És ott nem a leölést, hanem a fogyasztást büntetik.
Az hogy diliházba zárnak mellékes volt ebből a szempontból, nyilván számítottam erre.
De vicces, hogy egy ilyen kérdés mögé komoly szándékot vagy képzelgést társítotok, bár a gyk-n töltött évek után senkit nem hibáztatok. :)
Aki tud még érdemben hozzászólni kérem tegye meg.
A testi sértés is úgy van meghatározva, hogy más személy sérelmére. Tehát, magadat megeheted, csak a kényszergyógykezelést kockáztatod.
Nem pont erről szól, de érinti a témát:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!