Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tárgyalás előtt egy - két...

Tárgyalás előtt egy - két nappal a felperes kérheti e a tárgyalás megszüntetését az alperesek beleegyezése nélkül ?

Figyelt kérdés
Röviden : a gyámügyi hivatal indított pert ugyemben apasag vélelmének megtámadására jelenlegi élettársal szemben . A tárgyalás napján a tárgyalóteremben tudtam meg hogy a gy.h. A pert visszavonta azzal az indoklással hogy a jelenlegi családi helyzet megbontasa nem képezi a kiskorú mindenkori érdekeit . Semmi beleszólásom nem volt ! Nem kérhettem volna a gyámügyi hivatal képviselőit hogy változtassák meg a döntésüket és hallgassak meg az én indoklasomat hogy miért ne szüntesse meg a felperes a tárgyalás előtt a pert ?
2021. febr. 9. 12:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A felperesnek jogában áll megszüntetni az eljárást.

Ha nem értesz egyet ezzel, te bármikor indíthatsz új eljárást, ahol te vagy a felperes.

2021. febr. 9. 13:15
 2/3 A kérdező kommentje:

Tekintettel arra hogy a jogszabályba foglalt határidőről le csúsztam nincs személyi jogom polgári pert indítani apasag vélelmének a megdöntésére . Egyértelműen bizonyítva azt hogy én csak a gyerek születése utáni 7 . Hónapban tudtam meg hogy az én fiam kaptam meg egy év haladékot azaz a tudomasszerzestol számított egy éven belül tehettem jogi lépéseket de már csak a gyámügyi hivatalt kerhettem hogy indítson pert . A gy.h. Jogszabály megkerulesere hivatkozva pert indított apasagi velelem megdontesere... a tárgyaló teremben tárgyalás helyett a bíró közölte hogy a gy.h . Mint felperes az első tárgyalás előtt a per megszüntetését kérte . Semmi beleszólásom nem volt ...ügy lezárva ballagjanak haza .... mivel hogy az első tárgyalás előtt visszavonta a szándékát a bíróságnak nincs jogi alapja tovább tárgyalni azt .

Ezúton képződött e nekem bármi jogi alapom újraindítani a pert ?

2021. febr. 9. 15:42
 3/3 anonim ***** válasza:
A legokosabb erröl egy szakembert (ÜGYVÉD) megkérdezni.
2021. febr. 9. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!