Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hatástalanított lőfegyvert...

Hatástalanított lőfegyvert milyen módon lehet magánszemélynek az otthonában tárolni?

Figyelt kérdés
Több rendeletet is átböngésztem ezzel kapcsolatban, de nekem nagyon kuszának tűnik ez az egész. Volt valami EU-s szabályozás is, úgyhogy már végképp nem tudom, jelenleg mi van hatályban. Valaki tud segíteni?
2021. febr. 6. 14:53
1 2
 1/12 árokpart ***** válasza:
100%
Hatástalan fegyvert bárhol tárolhatsz nincsen tárolási követelménye mint az éles fegyvereknek. Gyakorlatilag mint egy játékpisztolyt vagy egy gáz-riasztó pisztolyt tarthatod bárhol. A marok és vadászlőfegyverekre vannak csak nálunk tartásra vonatkozó előírások. Őket külön erre rendszeresített páncélszekrényben kell tartani külön a fegyvert és külön szekrényben vagy tárolóban a lőszereket.
2021. febr. 6. 15:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A hatástalanított nem több mint egy darab vas.

Szobadísz konkrétan.

Annyi sem vonatkozik rá mint egy gáz riasztó fegyverre.

2021. febr. 6. 15:02
 3/12 árokpart ***** válasza:
100%
Eleve ha hatástalanított és ez hivatalosan hatósági fegyverszakértő által kibocsájtott dokumentum is igazolja akkor eleve már nem minősül lőfegyvernek.
2021. febr. 6. 15:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha hivatalosan hatástalanítva van akkor az csak dísztárgy, semmivel sem veszélyesebb egy konyhakésnél. Tárolod ahogy akarod.
2021. febr. 6. 15:03
 5/12 A kérdező kommentje:

Igen, én is úgy tudom, hogy szükséges a birtoklásához a hatástalanítás tényét igazoló dokumentum.

Szóval ha egy hatástalanított fegyver nem rendelkezik ilyen papírral, akkor mi a helyzet?

2021. febr. 6. 15:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt tudsz róla kártyát szerezni.

Viszont ha illegális buhera akkor az 2-8 év kaptár kapásból.

2021. febr. 6. 15:11
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

Ne hallgass az 1-re, mert ha megtalálják nálad, alaposan megszívatnak.

Ezek a saját ócska törvényeiket sem tartják be.

Rettegnek még a kapanyéltől is.

2021. febr. 6. 16:28
 8/12 árokpart ***** válasza:
Utolsó pedig nyugodtan hallgathat rám ugyanis a rendőrség pontosan tudja, hogy hol lehet ilyen hatástalanított fegyvereket legálisan venni és azt is, hogy melyik cégek alakítanak át hivatalosan éles lőfegyvereket gáz-riasztó fegyverekké. Elképzeled, hogy ezek a cégek amelyek hivatalosan ezt a tevékenységet végzik a rendőrség megkerülésével tudnák tenni, illetve, hogy az erre vonatkozó törvények mármint, hogy hatástalanított fegyvert bárki tarthat meg gáz-riasztó fegyvereket a kormányok a rendőrség megkerülése nélkül hozták volna meg az erre vonatkozó törvényeket? Hol élsz te? Ami ők maguk engedtek meg az állampolgároknak akkor ugyan már miért szivatnák őket.
2021. febr. 6. 19:36
 9/12 anonim ***** válasza:

#8-as majdnem... Csak a hatástalanított nem ugyanaz mint a gáz riasztó.

Egyébként a cég aki csinálja ugyanúgy beviszi a PLKV hez és kap kártyát mint hatástalanított fegyver.

Onnantól kezdve nem más mint egy darab vas.

2021. febr. 6. 19:39
 10/12 árokpart ***** válasza:
9-es Igen így van köszi a pontosítást.
2021. febr. 6. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!