Anno mi volt a vád a bkv "hacker" ellen? Szerintetek valós volt a vád?
Azért kérdezem mert technikailag nem is hackelt. Se nem tört be a bkv rendszerébe.
Ha jól tudom annyit csinált a srác hogy KLIENSOLDALT (NEM SZERVEROLDALT!!!) a kérés elküldése előtt (a küldés gombra kattintás előtt ha valaki nem érti... xD) átírta az árat.
És szerver oldalon meg nem volt ellenőrizve az ár, amit kap a klienstől, azt elfogadta.
Magyarul küldött egy kérést a bkv szerverének hogy tesókám itt van 50ft adsz bérletet? A bkv szervere meg adott.
Ha hackerkedéssel vádolták meg az nem volt hamis vád?
Mert ez nem hackerkedés, bármelyik infós középiskolás megtudta volna csinálni mert tanagyag a POST PUT DELETE UPDATE metódusok a HTTP protokollból...
"információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz"
Az adat nem volt benne az információs rendszerben, pont emiatt tudott 50ft-ért bérletet venni, ha ezzel vádolták meg akkor szerintem ez alaptalan de legalábbis igen nagy mértékben megkérdőjelezhető.
Ha az esetet át kellene fordítani a való világra, akkor ő azt csinálta hogy küldött egy levelet a postán amiben szerepelt az 50ft-os ár, a címzett meg amikor megkapta nem ellenőrizte hogy neki az 50ft jó-e és küldött cserébe bérletet.
(Így remélem az is megérti aki nem ért az informatikához)
Ui: nem azt mondom hogy nem vétkes, mert biztos valamilyen pénzügyi csalást rá lehet húzni, azonban a bérlet eredeti ára tuti 50ezer alatt volt, ergo még a bűncselekmény szintjét sem üti meg, szabálysértés.
Szerintem csak azért lett meghurcolva a srác mert akik kapták az ügyét nem értettek az informatikához, ő meg nem tudta megvédeni magát.
Utánanéztem és megtaláltam hogy felmentették és megszüntették a nyomozást.
Ez valamiért régen elkerülte a figyelmemet, most meg valszeg kevertem a másik híres esettel, amikor a telekom rendszerébe lépett be valaki. (Az már tényleg illegális volt szerintem is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!