Ha a férjem ági örökléssel szerzett földjeire vegrendelkezik a javamra akkor azt mindenképp én örökölném meg?
Figyelt kérdés
A ferjem örökölt 8ha földet édesapjától. Mivel a testvérével nincs jóban és az anyja is 84 éves már így szeretné bebiztositani magát hogy én orokoljem meg a földet ha vele tortenne bármi. A vegrendelet ilyen esetben erősebb az agi oroklesnel?2021. jan. 29. 15:44
2/5 A kérdező kommentje:
Bovebben?
2021. jan. 29. 17:29
3/5 anonim válasza:
Ha a törvényes örökös és a végrendeletben megjelölt örökös személye különbözik akkor a törvényes örökös kötelesrészre tarthat igényt ami az eredeti örökrész harmada. A többit a végrendeletben megjelölt személy örökli.
Termőföld esetén lehetnek speciális szabályok, ezt nem tudom.
Keressetek fel egy közjegyzőt és vele készíttessétek el a végrendeletet.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. jan. 29. 18:38
5/5 anonim válasza:
Vagy ajándékozza neked, ő pedig tartsa meg a haszonélvezetet.
Termőföldes előírások tényleg eltérőek lehetnek, ennek utána kell néznetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!