Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Biztosítási jogviszonyról...

Biztosítási jogviszonyról hogyan tudok igazolást kérni az egyetem részéről?

Figyelt kérdés

Elhagytam a TAJ-kártyámat, és ezt szeretném pótolni. Megnéztem, hogy milyen dokumentumokat kell bevinnem majd a kormányablakhoz, ahol szerepel egy olyan tétel, hogy "biztosítási jogviszony igazolása".

Ezt egyetemistaként hogyan tudom "igazolni"? Honnan kell kérnem ilyen igazolást, és hogyan?

2021. jan. 27. 14:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Biztosítási jogviszony egy általános megnevezés arra, hogy vagy te fizeted a TB-det, vagy a céged - ekkor a munkabérednél kell megjelenjen a TB levonása, vagy van jogalapod arra hogy az állam "fizesse" a biztosításodat, vagyis hogy diák vagy.

A diákigazolványod mellett az egyetemtől egy olyan igazolást kell szerezned hogy X-től Y dátumig az egyetem hallgatója vagy nappali képzésen.

2021. jan. 27. 14:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, viszony a diákigazolványomat is elhagytam. Igényeltem már egy újat, viszont azt még nem postázta ki nekem az egyetem. Elég így a hallgatói jogviszony igazolás?
2021. jan. 27. 14:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
#2 Általában elég szokott lenni. De email-ben kérdezz rá a kormányablak ügyfélszolgálatán vagy hívd fel telefonon őket!
2021. jan. 27. 14:46
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmi ilyesmi nem kell

Bemész, befizeted a 3000 forintot, megnézik a rendszerben, hogy zöld a tébéd és ad egy új kártyát

2021. jan. 27. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!