Biztosítási jogviszonyról hogyan tudok igazolást kérni az egyetem részéről?
Elhagytam a TAJ-kártyámat, és ezt szeretném pótolni. Megnéztem, hogy milyen dokumentumokat kell bevinnem majd a kormányablakhoz, ahol szerepel egy olyan tétel, hogy "biztosítási jogviszony igazolása".
Ezt egyetemistaként hogyan tudom "igazolni"? Honnan kell kérnem ilyen igazolást, és hogyan?
Biztosítási jogviszony egy általános megnevezés arra, hogy vagy te fizeted a TB-det, vagy a céged - ekkor a munkabérednél kell megjelenjen a TB levonása, vagy van jogalapod arra hogy az állam "fizesse" a biztosításodat, vagyis hogy diák vagy.
A diákigazolványod mellett az egyetemtől egy olyan igazolást kell szerezned hogy X-től Y dátumig az egyetem hallgatója vagy nappali képzésen.
Semmi ilyesmi nem kell
Bemész, befizeted a 3000 forintot, megnézik a rendszerben, hogy zöld a tébéd és ad egy új kártyát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!