Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A-ból B-be el lehet jutni...

A-ból B-be el lehet jutni éjszaka taxival a kijárási korlátozás miatt ?

Figyelt kérdés
Sok ismerősöm csinálja ezt, hogy nem alszanak ott, hanem taxival haza vitetik magukat. Ilyen esetekre is kitér a 8 óra utáni kijárási korlátozás ?

2021. jan. 26. 17:32
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Az a kérdés alapja, hogy rengetegen járnak haza taxival éjszaka. Erre voltam kíváncsi, hogy jogilag lehet-e ilyet. Ezek szerint nem, de a gyakorlatban működik.
2021. jan. 26. 18:32
 12/15 anonim ***** válasza:
81%
Hallottam olyat, hogy az utast megbüntették 50 ezer forintra, mert nem tudta igazolni, hogy miért van kint este 8 után. A taxist nyilván nem érdekli, neki a bevétel a lényeg, meg ő nem hatósági személy, hogy igazolásokat kérjen.
2021. jan. 27. 01:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag nem, de gyakorlatilag igen.

Jogilag nem jöhetnék haza 21:30-kor a telekről, de gyakorlatilag meg azt mondom a rendőrnek, hogy a telekszomszéd hívott, hogy szól a riasztóm. Ez sürgős, halaszthatatlan teendő, amit nem köt igazoláshoz a jogszabály - > a rendőr nem tehet semmit.(Nem, nem érek rá korábban, este 7-ig dolgozok a saját üzletemben)

Még az első héten, egyszer állítottak meg.

Van egy hülye törvény, ami egyre cikibb a rendőröknek is.

Ezért ímmel-ámmal tartatják be = pl ha 100-al repesztesz lakott területen, akkor már a gyorshajtáson felül ezért is megbüntetnek.

Vagy ha közterületen alkoholizálsz.

12: úgy hallottam, hogy azt a taxit gyorshajtás miatt állították meg, és akkor már köcsögök voltak a rendőrök. De ez kirívó eset, nem jellemző.

2021. jan. 27. 10:10
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én éjszaka házibulikba járok,van hogy hazafelé rendőrt vagy katonai teherautót előzők.Le se szarják,és ezt teszem úgy hogy én is egyenruhás voltam :D
2021. jan. 27. 15:51
 15/15 anonim válasza:
Ez az egész kijárási tilalom (főleg ez az éjszakai) teljesen értelmetlen...gyakorlati haszna nincs,csak az emberek szivatására jó.Ingyenes parkolás úgyszintén...az ott lakók,vagy pl szállítók,csomagküldők...stb. nem tudnak sehol megállni mert boldog-boldogtalan kocsiba ül...nagyobb a forgalom most ha megnézitek mint 2020 előtt
2021. febr. 3. 07:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!