Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Akkor most, hogyan tovább, ha...

Akkor most, hogyan tovább, ha egy olyan szerződés köttetett meg, melybe nem egyeztem bele?

Figyelt kérdés

Már egyszer volt egy ilyen kérdése de akkor leírom még egyszer:

Állítólag kötöttem a Vodafone UPC vel egy szerződést, mellyel hűség idő jár.2020.Ápr. környékén. Akkor azt mondták neten írtam alá. Ez viszont, az én emlékezetemnek nem megfelelő, nem töltöttem ki.

A folytatás: Egy következő telefonos beszélgetésben elismerte egy dolgozó, hogy a rendszerben, ilyen nem volt (hogy interneten adtam le)

Mondták, hogy viszont volt egy telefon beszélgetés (amire emlékeztem is) , és hogy ezt meg is halgattnák. Mondtam nekik, hogy rendben van, és hogy én is szeretném megkapni, egy általam megadott e-mail címre. Rendben megadtam az e-mail címemet, illetve mivel telefonon küldik el a file megnyitásának kódját, így módosítottam a telefonszámot, mivel egy olyan szám volt megadva amit én soha nem is adtam meg. (de telefonon mindig elértek, ami a sajátom) Aznap a fals telefonszámra elküldték a kódot, ami 24 óráig érvényes. (nem kaptam meg) Ma elküldték a hangfelvételt (amihez a kód nem jó) illetve fel kellett hívnom a kód miatt a vodafone-t. Ők elismerték, hogy rossz számra küldték a kódot (ami amúgy is lejárt volna, és megváltoztattam a számot). Most, hogy a felvételt megkaphassam fizetnem kellene 500 ft-ot egy új kódért.

Ha a fogyasztó védelemhez fordulnék, folgalkoznak e vele, ugyanis jelenleg se szerződést, se hangfelvételt nem kaptam...

2021. jan. 26. 17:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez nem fogyasztóvédelmi eset, csalás gyanúja miatt tegyél feljelentést a rendőrségen. Valószínűleg véletlen csalás, tehát baki a rendszerben de hát az már az ő bajuk, nem a tied.
2021. jan. 26. 17:39
 2/7 A kérdező kommentje:

és ha esetleg bebizonyosodik, akkor mi lesz az eredménye?

kártérítés, vagy valami más?

2021. jan. 26. 18:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Kártérítés csak akkor ha keletkezett károd.

Keletkezett? Ez nem derült ki. (az időrablás nem kár)

Illetve az sem lesz ám automatikus polgári peres eljárást kell indítanod, ha a nyomozás megállapította a csalás tényét akkor viszont szerintem nem lesz kérdés hogy megnyered.

Ha arra vagy kíváncsi megbüntetik-e a céget azt így nem lehet elmondani, de hidd el a nagy cégeknek az aprópénz mintha tőled elvennének 5ft-ot.

2021. jan. 26. 18:44
 4/7 A kérdező kommentje:
akkor gondolom hagyjam....
2021. jan. 26. 20:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne hagyd! Ha nem rendezed, akkor ketyegni fog a szerződés.

Menj be egy hivatalos voda üzletbe, tegyél írásbeli panaszt! Azt 30 napjuk van kivizsgàlni. Írd bele, hogy 30 napot vársz, utána feljelentést fogsz tenni.

2021. jan. 26. 20:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Csak akkor hagyd ha volt már szerződésed és azt módosították, de nem kedvezőtlen.

Ellenkező esetben x év múlva meg megy majd a behajtó csillagászati összeget követelni a kamatok miatt.

2021. jan. 26. 21:27
 7/7 A kérdező kommentje:

ez az eset az "utolsó" szerződést...

jöv héten akartuk felmindani a szerződést, csak nem tuduk...

2021. jan. 27. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!