Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Melyik törvény alapján kell a...

Melyik törvény alapján kell a közszereplőknek több mindent eltűrniük?

Figyelt kérdés

Egyáltalán van ilyen törvény, vagy ez csak amolyan iratlan szabály?

Norbi kapcsán gondolkodtam el amúgy. Meg volt nemrég a győri alpolgármester esete amit ha jól tudok meg is nyert, ezek alapján végülis nem kell nekik többet eltűrni, nem?

2021. jan. 26. 10:54
 1/6 A kérdező kommentje:
"iratlan szabály" talán ez nem is jó megfogalmazás, inkább városi legenda.
2021. jan. 26. 10:55
 2/6 molnarmarcell21 ***** válasza:
2021. jan. 26. 12:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez nem válaszol egyáltalán a kérdésemre, amúgy mielőtt feltettem az volt az első hogy a wikit megnéztem.
2021. jan. 26. 12:32
 4/6 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"amúgy mielőtt feltettem az volt az első hogy a wikit megnéztem."

Nos akkor nem jól nézted meg, nem találtad meg benne amit kerestél.

[link]

"A rendszerváltás után a magyar Alkotmánybíróság 1994. évi határozata[6] szerint hogy a közéleti szereplőknek többet kell tűrniük a nyilvános vitákban.

A határozat kimondja, hogy A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben."

A 36/1994 ABH számú határozat ERRŐL SZÓL.

2021. jan. 26. 13:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Ott megakadt a szemem hogy nyilvános vita és azt hittem az nem teljesen az amire épp gondolok.

Az utolsó mondat válaszol a kérdésemre amin tényleg átsiklottam így elnézést kérek és köszi a választ.

2021. jan. 26. 14:24
 6/6 Shai-Hulud ***** válasza:
Nagyon szívesen. :-)
2021. jan. 26. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!