Melyik törvény alapján kell a közszereplőknek több mindent eltűrniük?
Egyáltalán van ilyen törvény, vagy ez csak amolyan iratlan szabály?
Norbi kapcsán gondolkodtam el amúgy. Meg volt nemrég a győri alpolgármester esete amit ha jól tudok meg is nyert, ezek alapján végülis nem kell nekik többet eltűrni, nem?
"amúgy mielőtt feltettem az volt az első hogy a wikit megnéztem."
Nos akkor nem jól nézted meg, nem találtad meg benne amit kerestél.
"A rendszerváltás után a magyar Alkotmánybíróság 1994. évi határozata[6] szerint hogy a közéleti szereplőknek többet kell tűrniük a nyilvános vitákban.
A határozat kimondja, hogy A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben."
A 36/1994 ABH számú határozat ERRŐL SZÓL.
Ott megakadt a szemem hogy nyilvános vita és azt hittem az nem teljesen az amire épp gondolok.
Az utolsó mondat válaszol a kérdésemre amin tényleg átsiklottam így elnézést kérek és köszi a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!