Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bűvésztrükkök lebuktatatásának...

Bűvésztrükkök lebuktatatásának lehetnek jogi következményei?

Figyelt kérdés

Mivel már fél éve home office-ba vagyok így nagyon megnőtt a szabad időm, nagyjából 8 éve foglalkozok hobbiként a bűvészkedéssel így azon gondolkoztam mostanában hogy csinálnék egy youtube csatornát ami a bűvészkedésre alapul.

Egyik videótéma lenne a trükkök lebuktatása, mert amikor mások csak tátják a szájukat én az esetek 90%-ban tudom hogy mi történt. Namost ennek a jogi oldala érdekelne.

Pl xy híres bűvésznek megmagyaráznám a trükkjét, vagy mivel a trükkök nagy része csak átverés (pl mechanikus szerkezet, vagy akár beépített ember a showműsorokban) kerülhetnék-e jogilag bajba?

Gondolok arra hogy hírnévrontás, esetleg "veszélybe sodornám a megélhetését" meg ilyenek. Hisz ha valamit elmagyarázok, vagy ha átverés volt és lebuktatom, akkor utána aligha fogja az az ember a haknijain eljátszani mert már ismert.

Konkrét példa milyen videón gondolkozok: https://www.youtube.com/watch?v=aW8ZDx69USM Ez első része jó példa arra mit értettem átverésnek. Nem is tartom személy szerint bűvésztrükknek azt amit leművelt ázsiai barátunk.

2021. jan. 24. 13:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Ugyanis a bűvészek saját maguk által kitalált trükkjeinek védelmére nem igazán nyújt jó védelmet sem a szerzői jog, sem a szabadalom és más létező jogintézmények sem."

[link]

2021. jan. 24. 15:22
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha a kielemzett felvételt ő töltötte fel, vagy nyilvános rendezvényen történt, akkor nyugodtan kielemezheted, ahogy pl. filmekről is lehet beszélgetni, teóriázni, bakikat kigyűjteni.
2021. jan. 25. 09:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!