Gumilövedékes pisztoly hordási engedéllyel hordható, de csak kizárólag gumi nélkül. Milyen büntetésre számíthatok, ha teszek bele lövedéket is?
"Bár ha csúsztatsz egy deák igazolványt a kékeknek 99%-ban szemethúnynak majd fölötte."
Ezt melyik akciófilmben láttad? XD
Ja egyébként totál hihető hogy a rendőr szaros 20ezer Ft-ért kockáztatja az állását, és a tiszta erkölcs bizonyítványát.
Tehát csak 50ezer plusz elveszik a fegyvert. Ez esetben hatásos lehet a hordása. Évente max 0.5x igazoltatnak. 2 évente egy fegyver belefér nem?
Hozzáteszem, 3éve állítottak meg utoljára egy gyors szondázásra.
@19:46
Valószínű nem is egy rutin ellenőrzéskor buknál meg, hanem mikor használni kell. Tudod Magyarországon eldörren egy "fegyver" vagy valami annak tűnő, már az ország összes TEK-ese ott van helybe.
"2 évente egy fegyver belefér nem?"
Visszaeső elkövetés mint súlyosbító tényező, ilyenről még nem hallottál mi?
19:51
De igen tisztában vagyok a visszaesés fogalmával.
Nem pisis hülyegyerek vagyok aki álmodozik.
Egy hatásos megoldást keresek önvédelemre. Az alkatom sajnos nem engedi, hogy ketté rúgjam a vasbetont is.
Aztán igen, most olvastam hogy megöltek egy fiatal srácot aki gumilövedékessel próbálkozott...
"de csak kizárólag gumi nélkül"
erre egy jogszabályi linket légyszi
Nem kell jogszabály.
A legtöbb gumilövedékes simán riasztófegyvernek minősül. Egy jogi kiskapu, hogy gumit lehet bele tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!