Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lètezik olyan, hogy online...

Lètezik olyan, hogy online szerződès,amit nem kell alàírni?

Figyelt kérdés
àllítólag upc (vodafone) irtam.... viszont tuti nincs alàírva.... hogy van ez? hogyblehet alàíràs nèlkül szerződni?
2021. jan. 19. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, létezik.

Amikor telefonon születik megegyezés és utána kiküldik a szerződést akkor ha az illető nem reklamál hogy nem akarja, ezt elfogadottnak tekintik. Mert ott van a korábbi hangfelvétel hogy ebben állapodtak meg és volt módja az illetőnek szólni, hogy nem egyezik bele a szerződésbe.

2021. jan. 19. 13:30
 2/6 A kérdező kommentje:
hozzàteszem hogy ma úgy vàltoztattam az adatomon, hogy csak a nevemet mondtam be, se lakcim se ügyfèlszàm se semmi...
2021. jan. 19. 13:38
 3/6 A kérdező kommentje:
hangfelvètelen nemleges vàlaszt adtam, amit ma telefonon meg is erősítettek...
2021. jan. 19. 13:38
 4/6 A kérdező kommentje:
az adott időszakban
2021. jan. 19. 13:39
 5/6 anonim ***** válasza:
A polgári törvénykönyv szerint szerződést lehet kötni: szóban, írásban, ráutaló magatartással. Tehát nem csak akkor beszélünk szerződésről, ha van egy papírlap és azt aláírod. Szóban is meg lehet állapodni, ha a törvény nem követeli meg az írásos formát. Ott kell írásos forma a törvény szerint, ha nagyobb összeget kockáztatsz, pl. ingatlan adásvétele során. Ráutaló magatartás meg az, amikor elmész egy étterembe, leülsz az asztalhoz, kijön egy pincér, megkérdezi, hogy mit rendelsz. Kihozza, megeszed és fizetsz. Annak ellenére, hogy nem írtatok alá semmilyen papírt, az étteremmel van szerződésed. Így a pincérrel nem kell lefolytatni egy ilyen képtelen beszélgetést: "átruházom a vevőre az étel tulajdonjogát, míg az ételt megeszi, addig használhatja széket, az asztalt és az evőeszközöket", erre pedig a vevőnek nem kell azt mondania, hogy "elfogadom"
2021. jan. 19. 13:57
 6/6 A kérdező kommentje:
èrdekes a dolog mivel nincs szerződès.... egy db telefonos beszèlgetès van, annyira èrdekel hogy el is kèrtem, illetve higy jàrjanak utànna....èrdemes utànna menni, hogy hogy lehetsèges ez, vagy haggyam.... elmèletben hűsègnyilatkozat van rajta bàr kitudja...
2021. jan. 19. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!