Büntetőügyben a vádlott ügyvédje valójában tudja a "valós" sztorit, és utána kreálnak egy hihető hazugságot?
Vagy a vádlott már az ügyvédjének is a szépített sztorit adja elő?
Tehát ha van egy gyilkosság amit XY vitt véghez brutális kegyetlenséggel, akkor XY amikor felfogadja az ügyvédjét, neki a teljes igazságot mondja el, vagy próbálja balesetnek előadni?
Engem zaklatással vádolnak, az is büntetőügy. Az emberölés komolyabb.
Szerintem az ügyvédnek nincs értelme hazudni, mert csak úgy tud segíteni, kitalálni egy megoldást. Nem is értem.... A gyilkosoknak is van ügyvédjük. Bár szerintem biztos van, aki az ügyvédjét is átveri, de őt köti a titoktartás. Egyébként a rendőrség már más tészta, ők is mondják, hogy mondj el mindent, segítenek, de sokszor te cseszel rá..... A saját ügyvédedben megbízhatsz, kivéve ha mondjuk anyád ismerőse....
Az "igazságnak" két oldala van.
Az elhangzottak (bizonyítások) alapján kell a bíróságnak "mérlegelnie".
Mindegy hogy mit szépítenek a vád,vagy a védelem.
Ez attól függ, hogy a vádlott mennyire bízik, illetve mennyir enem bízik az ügyvédjében.
A 4-es írása sajnos butaság. Az ügyvéd dolga bizony az, hogy megismerje a történetet a maga teljességében, mert adódhat olyan aspektus, mozzanat, ami az ügy elbírálása szempontjából fontos.
Az ügyvédnek "nincs" lelkiismerete. Legalábbis abban az értelemben nincs amire a poster gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!