Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rendőrségi ruházat viselése?

Rendőrségi ruházat viselése?

Figyelt kérdés
Van pár rendőrségi rendszerben lévő és már kivont ruhadarabok, zubbony,gyakorló nadrág, átmeneti stb. Természetesen, jelvény, rendfokozat, és rendőrségi feliratok nélkül használhatnám közterületen?

2021. jan. 8. 21:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%
9-es vagyok. Amennyiben nincs semmilyen felirat, vagy jelzés, ami a Rendőrségre, vagy egyéb rendvédelemre utal (pl. ORFK, Nav, TEK, rendfokozatjelző, police felirat, stb), akkor hordhatod.
2021. jan. 9. 20:19
 12/17 A kérdező kommentje:
Miért hinné a civil hogy rendőr vagyok ha nincs rám írva? Miért és mikor kellene a bírónak magyaráznom?
2021. jan. 10. 11:54
 13/17 anonim ***** válasza:
46%
Például azért, mert a ruha kinézete ugyan az. Ha pedig olyan rendőrt fogsz ki és előállít érte, akkor aztán nem magyarázod ki, mert mindig a rendőrnek van igaza :)
2021. jan. 10. 11:59
 14/17 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam viselni lehet, addig ameddig vissza nem élsz vele. Egy nadrág miatt előállítanának?
2021. jan. 10. 12:54
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor hivatalosan.

BÁRMIT viselhetsz, ha nincs rajta RENDŐRSÉG felírat, vagy bármilyen rendőrségi rangjelzés, logó, vagy címer.

2021. jan. 10. 13:39
 16/17 anonim ***** válasza:
48%

SŐT!

Ez is nálad lehet, AMÍG, nem mondod azt, hogy rendőr vagy: [link]

Mert ez benne NEM jelvény, hanem a rendőrség címerpajzsa.

2021. jan. 10. 13:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2021. jan. 10. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!