Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Származhat - e bármilyen...

Származhat - e bármilyen jellegű problémám abból, hogy élő lájvba tisztítottam meg az engedéllyel tartott fegyveremet?

Figyelt kérdés

Szilveszterkor elővettem az engedéllyel (rendőhatósági engedéllyel) tartott fegyveremet, fel lőttem egy néhány rakétát. Viszont a gáztöltény eléggé be kormolta a csővet.

Akkor indítottam egy élő lájvot (gondoltam úgy se ír senki) hát megtísztitom. Erre jöttek a negatív kommentek hogy fel leszek jelentve (meg elvileg előfotóval lefotóztak) közölték velem hogy feljelentenek mert fegyver van nálam.

Nos.... A kérdésem az, hogy az oké hogy jogilag megtehetik hogy bejelentenek a rendőrségen, de ha éjjel kettőkor megjelennek a TEK-esek, törvénybe ütköző cselekményt követtem- e el?

1. Van rendőrhatósági engedélyem.

2. Érvényes MKH kártyám van.

Időm arra nem volt hogy közöljem hogy ez gázpisztoly (addigra a gyűlölködő kommentek miatt bannoltak)

Egyébként Gázpisztolyt minden 18-dik életévét betöltött személy vehet, és tarthat magánál otthol. Közterületi viselésre már rendőrhatósági engedély kell ami megvan.

Arról pedig a törvény nem rendelkezik hogy ha otthol az asztalra kitéve megpucolom élő videóba, akkor bármit is elkövetnék.

2021. jan. 4. 04:58
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Mért származhatna? Hol olvastál olyan jogszabályt hogy tilos fegyvert tisztítani?
2021. jan. 4. 08:17
 2/10 belapus ***** válasza:
4%
Jogi problémád - valószínűleg - nem, de ha valakinek mindenáron szüksége lenne egy gázpisztolyra és megtudta az elérhetőségedet, akkor lehetséges némi probléma a közeli jövőben.
2021. jan. 4. 08:42
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Egy gázpisztolyt vesz szaré húgyé.
2021. jan. 4. 08:44
 4/10 anonim ***** válasza:
7%

Engem mérhetetlenül taszít az ostobaságod. Kezdem a helyesírtásnál: egy negyedikes hülyegyerek szintjét ütöd meg. egyetlen igekötős igéd nem írtad le helyesen.

Folytatnám a szellemi képességeiddel: azt mondod gyökér, ok-okozati összefüggés van aközött, hogy piszkos a csöved és ezt nem a fegyver megtisztításával oldod meg, hanem lövöldözéssel, ráadásul úgy, hogy a többi tróger felnézzen rád ezért még közvetíted is? ez szerinted logikus magyarázat?

Aztán nem vagyok benne biztos, hogy a törvény - és akár a szilveszter - felmentést adna arra, hogy te akármilyen pisztollyal a levegőbe lövöldözzél.

Kaptál még a követőid közül is elég sok kritikát. Nem értetted meg, szerinted még most is mások a hibásak...

Végül el nem tudom képzelni, hogy a te szellemi képességeid alapján bármely magyar hatóságnál valós fegyverviselési engedélyed lehetne. Komolyan mondom. Kamu, utólagos mentegetőzés az egész amit előadsz a te szerény szellemi színvonaladon. hülyegyerek.

2021. jan. 4. 09:21
 5/10 árokpart ***** válasza:
60%
Gáz és riasztópisztolyok tartása 2004 óta alanyi jog minden állampolgár számára, csak a viseléséhez kell engedély. Egyébként nem értem miért baj ha valkinek van fegyvere. Ez a feljelentgetés meg fegyverellenesség ez már annyira prolis, idejétmúlt a rendszerváltozás után 30 évvel. Tessék már felnőni és polgárrá változni vége van már a kommunizmusnak.
2021. jan. 4. 12:45
 6/10 árokpart ***** válasza:
60%
4-es hozzászóló biztosan valami volt munkásőr olyan a stílusa visszataszító.
2021. jan. 4. 12:47
 7/10 árokpart ***** válasza:
44%
Látod kérdező az égadta egyvilágon nem lett semmi bajod belőle egy polgári kormány alatt. Ha viszont visszaszavaznák az ellenzéket akkor olyanok lennének újra döntéshozó pozícióban mint a 4-es akkor viszont bármi lehetne.
2021. jan. 4. 12:49
 8/10 árokpart ***** válasza:
Szíve joga a gázpisztolyával lőni az meg a másik.
2021. jan. 4. 12:52
 9/10 anonim ***** válasza:
86%
Nem származhat, ahogy írtad a gázpisztoly engedély nélkül tartható, magánterületen szabad használni, különösen szilveszterkor, az már más kérdés, hogy zuckemberg úrfi nem szereti, és kaphatsz egy figyelmeztetést facebookon, de azzal se lesz komolyabb bajod, (feltéve ha facebookon liveoltál).
2021. jan. 4. 13:05
 10/10 anonim ***** válasza:

9.-nél a pont!

A rendőrség lefos, de ha a Fosbúknál jelentik, azok képesek bekorlátozni az oldalad.

2021. jan. 6. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!