Egy csalási feljelentéshez mellékelhetek titokban készített hangfelvételt vagy inkább ne?
Szóval megteszem a feljelentést, de két dologtól félek, amit nem tudok biztosra:
1, a titokban készült hangfelvételt kettőnk közti beszélgetésről lehet-e mellékelni, vagy netán ha meg elutasítják a nyomozást, akkor vissza tud ezzel vágni személyes jogok megsértése vagy akármi miatt? Csak a csalás megállapításához meg fontos lenne.
2, ha elutasítják, mert ők úgy látják, akkor lehet ebből hamis vád ellenem ? ez hogy megy? ha ők megalapozatlannak látják a feljelentésemet, akkor automatikusan hamis vád miatt indítanak ellenem eljárást, hogy "vagdalkozom a semmibe" valaki ellen?
Hát nehéz egy (kettő) kérdés ez számomra.
Én úgy tudom,hogy a titokban készült hangfelvételt nem fogadják el bizonyítékként..
De mivel nem vagyok jogász,és én is csak hallottam így a legjobb tanács ha felhívod a rendőrséget,és megkérdezed tőlük..Úgyis feljelentést akarsz tenni akkor semmit nem veszítesz ha rá kérdezel előtte..
hát én ezt értem, köszi szépen, csak aztán eleve már azzal, hogy megkérdezem, esetleg magamat sodornám bajba ..
de azért nagyon durva egy helyzet ez, hiszen a titkos hangfelvételből derül ki teljesen kereken a csalási történet, ha meg azt nem csatolom, akkor ki tudja, mennyi bizonyítékot tudnak összeszedni
hát fogós kérdés, de úgy képzeld el, hogy eddig 2 ügyvédet kérdeztem, és igazából egyik se tudta megmondani
csak amiért én arra tippelek, hogy mégis lehet, az az, hogy a közelmúltban volt jó pár olyan botrány, amikor rejtett kamerafelvételekkel buktattak le vesztegetés miatt valakit, aztán előzetesben is van, szóval olyan vegyes amit gondolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!