Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fizetési meghagyás - tényleg...

Fizetési meghagyás - tényleg megszűnt a költségmentesség most az új rendszerben, a közjegyzői eléjrásában?

Figyelt kérdés

Azaz hiába igazolhatóan katasztrófa az anyagi helyzet, semmilyen körülmény között nem létezik a költségmentesség?

Mert eddig 2 közjegyző ezt állította, egy harmadik pedig nem tudta. Sajnos nekik is új még ez a rendszer.

2010. aug. 12. 20:18
 1/10 A kérdező kommentje:
bocsi, egy kicsit félreírtam ....
2010. aug. 12. 20:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Biztosan nem tudom, de erre következtetek egy ma olvasott hírből. (Már nem emlékszem, hol olvastam, de ha meglesz, belinkelem.) Szóval abban az volt, hogy ezentúl nem illetéket kell fizetni a fizetési meghagyásért, mint eddig a bíróságokon, hanem munkadíjat, ugyanis a közjegyző vállalkozó. És a költségmentességet eddig biztosító illetéktörvény csak az illetékekre vonatkozik, a munkadíjakra nem. Ebből nekem az következik, hogy a fizetési meghagyásnál megszűnt a költségmentesség is.
2010. aug. 12. 20:53
 3/10 anonim ***** válasza:
jogiforum.hu
2010. aug. 12. 20:58
 4/10 A kérdező kommentje:

hát ez egy nagyon király dolog akkor :(

elveszi valaki a pénzem,, és még csak nem is tudom törvényes úton követelni .... kész vicc

2010. aug. 12. 21:12
 5/10 A kérdező kommentje:

igen de ez is olyan ellentmondásos, mert állítólag a közjegyzők akarták ezt maguknak, na aztán kivívták, megkapták, csakhogy jött a csavar benne, hogy mégse náluk marad a pénz, hanem központilag a kamarának kell befizetni, na és állítólag ezért olyan a hozzáállásuk, hogy leginkább xarnak rá, meg én is ezért fuitok bele olyanokba akik nem is tudnak az egészről semmit, és egyszerűen alig fogadnak, ha fiz.meghagy., ügyben akarnék bármit

szal ez ilyen félresikerült húzás volt ...... nemtom miért nem volt az jó úgy bírósági úton

2010. aug. 12. 21:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez állítólag gyorsabb. A bíróságok, különösen Budapesten nem tartották be a határidőt, és csak fél év múlva bocsátották ki a fizetési meghagyásokat. A közjegyző állítólag 3 napon belül, és interneten is be lehet adni az ügyvédeknek a kérelmet.
2010. aug. 12. 23:00
 7/10 A kérdező kommentje:

nekem azt mondta, hogy 15 napon belül bocsátják ki, de hogy központilag regisztrálják stb, lényeg, hogy max 15 nap, utána meg 15 napja van az illetőnek az ellentmondásra.

Na csak még mindig az a vicc ebben, vagyis nem vicc, mert nagyon szomorú, hogy az összes vagyonomat elvitte X személy, és tehát nem létezik mód arra, hogy visszaszedjem tőle, mert kemény pénzbe kerül ez a közjegyzőnél.

A rendőrség meg elküld a frászba azzal, hogy rájuk ugyan nem tartozik, és polgári peres úton szedjem tőle vissza, ahogy tudom, szóval ingyenes rendőrségi feljelentésben nem tudok gondolkodni, na meg aztán ha nem tudom 100%-ra bizonyítani, a végén még én kerülök bajba hamis vád miatt, ez egy borzalmas rendszer így....

2010. aug. 13. 09:31
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát ha valaki megmondaná, hogy jogilag akkor mégis mit tud tenni egy olyan ember, akinek az utolsó pénzét is kicsalták ??

Ezek szerint se pereskedni, se közjegyzői fiz.meghagy. se rendőrség, semmi.

Tök jól ki van ez találva ...

Régebben legalább a bíróság megadta a költségmentességet már egy ügyben nekem, ezek szerint ez most nem létezik.

Komolyan a falnak megyek, egyszerűen nem akarom elhinni.

Érted egy tök nyilvánvaló, hatalmas csalás, csak mivel bizonyíték meg nulla, ezért a rendőrségre se lehet menni, mert én követek el hamis vádat, a többit pedig nem tudom kifizetni ...

Komolyan lassan azt nem tudom, mégis mi lesz két nap múlva, mert olyan szinten fosztottak ki, és akkor még jogilag se tudok megmozdulni az ügyben.

Ez úgy horror, ahogy van ...

(ja, még annyi: ügyvédhez elmentem, és miután előadtam neki, hogy tehát 5 ezer Ft-om sincs, annyira mindenemet kicsalták, közölte lazán, hogy jójó, ezt megérti, de az egész elindításához akkor is kell neki 500 ezer Ft ... kell ehhez komment?? én meg lefordultam a székről persze)

2010. aug. 13. 09:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Dehogy szűnt meg. A 2009. évi L. törvény vezette be az új fizetési meghagyást és egy önálló fejezete foglalkozik a költségkedvezményekkel, hasonlóképpen, mint ahogy a Pp. rendelkezik.

A Közjegyzői Kamara honlapján pedig letölthetők a nyomtatványok a költségkedvezmények igényléséhez: www.mokk.hu

egy ügyvéd

2010. aug. 24. 18:43
 10/10 A kérdező kommentje:

köszi kedves ügyvéd, de hidd el, pont ez idegesít, hogy én is ott látom a kamara honlapján, ennek ellenére már a harmadik közjegyzőt járom meg, és mindegyik egyértelműen állítja, hogy ő ugyan nem fogadja el a fiz. megh-t a csekk nélkül, merthogy nem létezik ilyen, csak esetleg utólagos költségfeljegyzési illeték, na de még azt se hajlandók engedélyezni. Vagy fizetek vagy visszadobja.

Na most nemtom kinél lehet panaszt tenni, mert a MOKK központi címéről meg nem válaszolnak.

Személyes megjegyzésem, hogy ez egy igazán hülye húzás volt, voltak bíróság általi fiz. megh. ügyeim kétszer is még régebben, és mind a kétszer tök normálisan elbírálták, látták, hogy jogosult vagyok így rokkantnyugdíjasként és alig valami nyugdíjjal, és megadták. Na most meg közjegyző egyrészt szóba se áll velem, másrészt amelyik szóba állt, azt mondta, hogy őt nem érdekli semmi, ha nincs csekk, akkor visszadobja.

Pedig teljesen igazolható a "veszélyeztetett létfenntartásom".

Van esetleg ötleted ?

2010. aug. 25. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!