Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Külföldön élő rokonom után...

Külföldön élő rokonom után örököltem, de mit tegyek ha a lehetőségeim nullák, kifejtem lent?

Figyelt kérdés

Helló, törökországban élt egy rokonom aki elhunyt sajnos, kaptunk egy levelet egy török jegyzőtől, hogy keressük fel őket az ügy érdekében.

Sajnos törökül nem beszél egyikünk sem, csak google fordítós levelet tudtunk írni, van-e lehetőség valahogy könnyebb ügyintézésre, esetleg a hivatalon belül magyar nyelvtudással rendelkező aki segítene.

Vonatkoztassunk el, sose volt ilyen ügyem hogy örökség, sőt külföldről, azt se tudom mit örökölhettem egyáltalán.

Nem tudok kimenni Törökországba, egyrészt a munkám ill. betegségem miatt amiért heti terápiára járok (mozgásszervi).

Illetve nyelvtudás nélkül meggebeghetnék ha kijutnék is.

Itthonról tudom valahogy intézni, intéztetni hivatalon át?

A neten annyi minden van, legalább öt féle dolgot olvastam abból 3-4 üti egymást, és már elvesztem a témában.

2020. dec. 6. 18:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem értek a témához, de ha jobb ötletet nem írnak, akkor keresd meg a budapesti török nagykövetséget, meg az ankarai magyar nagykövetséget, e-mailben, magyarul. Mindkettőt. A budapestit telefonon is akár. És itt érdeklődj, hogy mi lenne a dolgok menete.
2020. dec. 6. 18:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Fel lehet kérni egy jogi képviselőt aki képvisel titeket a hagyatéki eljárásban. Ő mellé lehet kérni tolmácsot is.
2020. dec. 6. 18:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos gazdag nem vagyok és egy ügyvéd és tolmács jelenleg nem engedhetném meg magamnak
2020. dec. 6. 20:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Pedig erre egész biztosan szükség lesz, ha nem beszélsz törökül, és nem akarsz kiutazni a személyes ügyintézéshez. A hogyanhoz kell a követségek segítsége és szakismerete.
2020. dec. 7. 05:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora az örökség? Megéri vele ennyit foglalkozni?
2020. dec. 7. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!