Az ügyészségnek, bíróságnak mindegy, ha húzódik egy ügy, vagy nem örülnek neki?
Most nem magamról van szó, hanem úgy álltalánosságban.
Ha pl. a vádlott kidolgoz egy stratégiát, ami nem is ütközik se törvénybe se jogszabályba, és észreveszi azt a pontot, hogy mivel tudja húzni az ügyet, melynek a bíróság is helyt ad. Legyen egy olyan példa,hogy ha van egy két órás kameravideó és ugyan a lényeg csak kettő perc, de ha a vádlott indítványozza a tárgyaláson, hogy végig kell nézni a videót, akkor végig kell, ha nem is látnak egyebet úgy rajta, emellett másra nem marad idő. Ezzel nyilván minden húzódik, meg amit még kitalál a vádlott, amihez joga van.
Az érdekelne engem, hogy a bíró és az ügyész magában morcog ezért, nem szeretik, ha húzódik az ügy vagy nekik mindegy, mert a munkaidejük 16 óráig tart és mindegy milyen ügy van előttük?
Nem mindegy.
Ezért sokszor évekig elhúzzák, mert valakiknek érdeke.
Senki nem beszélt itt előzetesről.
Akkor odaírom azt is, hogy SZABADLÁBON lévő vádlottakra értem kérdésem.
Akkor újra mondom:
Így mondom akkor, hogy olyan vádlottakra értem a kérdésem, amiben nincs kényszerintézkedés.
SE HÁZI ŐRIZET (MÁR BŰNÜGYI FELÜGYELET)
SE ELŐZETES (MÁR LETARTÓZTATÁS)
SE LAKHELY ELHAGYÁSI TILALOM.
CSAKIS SZABADLÁBON LÉVŐ VÁDLOTTAKRA ÉRTEM KÉRDÉSEM.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!