Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fizetési meghagyást tudok...

Fizetési meghagyást tudok adni nővéremnek? Kin keresztül?

Figyelt kérdés
Hagyatéki eljárási díjat sem hajlandó megadni. Nem vagyunk jóban, hogy ezt elengedjem + a temetést egyedül fizettem ennek a rá eső részét is szeretném

2020. nov. 30. 11:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ha az átadás már megtörtént az örökösök jelenlétével,akkor már ezzel vége.

A követeléseidet,külön eljárásban kell előadnod.

Ha a rokon hajlandó rá,akkor közjegyző előtti egyezséget kell vele kötni,a követelések jövőbeli kiegyenlítéséről.

Ha ez nem járható,akkor fizetési meghagyás.

Ha nincsen olyan jövedelme amiből a követelés vonható lenn,akkor akár évekig is hosszabbítgatni kell, közjegyző előtt.

Egyszer csk lesz valami jövedelem,vagyontárgy...stb.

2020. nov. 30. 14:08
 12/25 A kérdező kommentje:

Jó csak annyi bajom, hogy volt akkora balf..sz, hogy se az én születési dátumom nem jó se a bátyámé. Én még hivatalosan meg se kaptam ezt a végzest csak anya szólt, hogy bátyámnak ment a levél. Ők oda adják majd az ő részüket csak nővérem akar behúzni mindenkit...

De biztos majd feketézik vagy valami ahogy ugye ilyenkor szokás aztán én meg csak fizetek a közjegyzőt. Nem tudom mi lenne számomra a megfelelő lépés. Anno még mondta h " majd hagyatékin a temetési költséget felezzük amit vissza kapunk..." Mondom tessék? Magyararul ő a két szép szemére akart volna + 90 ezret én meg legyek annyival minuszba

2020. nov. 30. 14:19
 13/25 anonim ***** válasza:
Gyesből nem, de az örökségből igen!
2020. nov. 30. 15:28
 14/25 anonim ***** válasza:
Egyébként lehet, hogy valóban a hagyatékin érdemes még szóba hozni, bár jó lenne megbeszélni a nővéreddel, hogy mindketten jobban jártok, ha ebben előre megállapodtok, mert a közjegyzőnél is lehet jókat veszekedni, de az egy kicsit drága mulatság, mert nem kétfilléres órabérért dolgoznak.
2020. nov. 30. 15:31
 15/25 A kérdező kommentje:
De akkor behívnak majd mindenkit tárgyalni? Mert ugye még le is lehet mondani meg ilyenek, sőt a születésnapok se stimmelnek mert rosszul írta fel...
2020. nov. 30. 15:46
 16/25 anonim ***** válasza:
Akkor meg kell támadni a hagyatéki tárgyalást, jelentkezni kell, mint örökös. Ezzel akár új, póthagyatéki tárgyalást is el lehet érni, és hivatals személy félrevezetése mint bűncselekmény is szóba jöhet. A közjegyző a bíróval egyenértékű személy, olyan, mintha bíróságon hazudna.
2020. nov. 30. 16:00
 17/25 A kérdező kommentje:

Szülinapokra gondolsz?

Csak gyökér és nem tudja a saját testvérei születésnapját... Meg azt se hogy hol lakik ( nekem simán mondta, hogy Törökszentmiklósról hozzak már el valamit, mert úgyis ott lakok, Tmiklós meg közte kb 160 km van, amúgy megcsak 30 km re lakok tőle... És másik irányba mint Tmiklós)

2020. nov. 30. 16:12
 18/25 A kérdező kommentje:

"Ha az átadás már megtörtént az örökösök jelenlétével,akkor már ezzel vége."

De nem értem az örökösök jelenlétét. Én semmilyen papírt nem kaptam, nem voltam sehol.

Ezt a hagyatéki végzést se kaptam meg csak anyum szólt, hogy bátyám kapott,de nem jók a szülidátumok meg majd ők oda adják az ő részüket

2020. nov. 30. 16:14
 19/25 A kérdező kommentje:
Annyira nem értem bocsánat.
2020. nov. 30. 16:15
 20/25 anonim ***** válasza:
43%

NEM. Nem úgy van, hogy majd ők odaadják az ő részüket. Kapott az anyukád egy levelet a közjegyzőtől, igaz?!

Azon a levélen rajta van a közjegyző telefonszáma, címe, igaz?

Rajta van továbbá egy iktatási szám is, igaz?!

Kell fogni egy nyamvadt telefont az édesanyádnak (lehetőleg), ill. neked, és megmondani, hogy ez és ez vagy, és hibásan szerepelnek az adatok a végzésen, pl. te kimaradtál, a címek hibásak.

Nem egy bonyolult dolog!

Tehát anyukáddal felhívjátok holnap munkaidőben a közjegyzőt, úgy, hogy mindkettőtőknek a személyije, lakcímkártyája, stb. elő lesz készítve, hogyha az adatokat be kell diktálni, akkor be tudjátok mondani. Lehet, hogy ennyi is elég lesz, mert mint közjegyző úgyis le tud mindent ellenőrizni, de az is lehet, hogy személyesen kell megjelenni, vagy postán kell valamit feladni.

Csak könyörgöm, ne szerencsétlenkedjetek már!

Aztán meg gondolod, hogy úgy lesz, hogy az anyukád azt mondja, hogy az ő részét meg neked adja, és abba a nővéred csak úgy bele fog nyugodni?! Véletlenül se fogja megtámadni, meg az anyukád majd ír közjegyző jelenlétében végrendeletet, nem csak úgy mondja, hogy nyughass már... Persze még azt is elhiszem, hogy mint egyszerű lélek, elhiszi, hogy úgy van, ahogy gondolja, de nem.

2020. nov. 30. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!