Annyi hírt hallani: most kijárási KORLÁTOZÁS vagy kijárási TILALOM van??
(2020.11.29.)
Igen, tudom, 20-05 között tilalom van, de napközben?? Mert van ahol ezt, van ahol azt olvasom...
A Kormány hivatalos plakátján virít hogy kijárási tilalom este 8 - reggel 5.
Kb 2 m x 3 m-es plakát. Onnan is tudom hogy tavasszal lehetett menni sétálni és mozogni, most ősszel este munka után viszont TILOS........ Nem lehet. Itt is felvetettem lehet e és miért nincs ez benne, mikor teszik bele, egyesek kb leszedték a fejemet hogy mit képzelek.
Köszönöm a válaszokat!
Ezekszerint a lényeget jól tudtam.
((Nem találkozok sokat plakátokkal, a kisvárosban, ahol lakom, kb 3-5 helyen van öszvisz plakát, és arrafelé sem sokat járok, főleg nem mostanság.))
"ha az élete vagy az egészsége lenne veszélyben"
Na, ez nekünk máris jó lenne, ha ezt komolyan vennék, hogy megindokolhatjuk az egészségünkkel az esti mozgást. De sajnos erre nem látok szándékot. Vagy, még ennél is jobb lenne ha az estit megszüntetnék, maradna egy éjszakai ami tényleg éjszakai. Amire azért már rá lehet fogni hogy oké jóindulattal éjszaka, mert a 8 órára jóindulattal sem lehet ráfogni ezt.
"Az angolban pl"
Attól még a magyar jogban lehet(ne) különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!