Társasházunkban egy bolond nő lakik meg a lánya akik egész nap ordítanak. Hogy lehet tőlük megszabadulni?
Azért a beleegyezés nélkül "pszichiátriára kényszerítés" eszköze ma már nem éli oly mértékű szabad útját, mint azt régen tapasztalni lehetett.
Ma már nem érdeke a kórházaknak, hogy hónapokra-évekre magukhoz kössenek valakit. Ráadásul a cselekvőképesség megvonásának eljárása igen hosszadalmas és macerás folyamat. Attól, hogy valaki "örjöng", még nem fogják bezárni. Ez nem alapoz még meg sem ön- sem pedig közveszélyt. Max. kellemetlen.
De ha nekem nem tetszik a szomszédban lévő csecsemő sírása, akkor nem az a megoldás, hogy "hatóság által kényszerítem a szülőket", hogy adják állami gondozásba vagy örökbe más szülőkhöz, mert engem zavar.
Az ilyen esetekre a megoldás: megszoksz vagy megszöksz. Egy ingatlant lehet értékesíteni, lehet másikat vásárolni.
Attól, hogy valaki nem a te tetszésed szerint neveli a gyerekét, attól, hogy valaki hangos, még nem feltétlen jelenti azt, hogy ő beteg. Amennyiben a lány skizofrén, akkor kezelésre szorul. Bár ha ennyire "biztos", hogy skizofrén, akkor valószínűleg kezelik is. A skizofrén embert nem bezárni kell, hanem gondoskodni arról, hogy lehetősége legyen élhető életet élni.
Mindenesetre amennyiben a lakhatásodban zavarnak ők, akkor jogod van a jegyzőtől birtokvédelmet kérni. Hiszen "akadályozzák a birtokod szabad használatát". A jegyző a birtokvédelmi eljárást lefolytatja, majd ha megállapítja a birtoksértést, bírságol és felszólít. Amennyiben négyszer-ötször kapnak figyelmeztetést, esetleg bírságot, lehet, hogy az ő hozzáállásuk is megváltozik.
Mi panlban lakunk,és kettővel arrébb a szomszédolyan hangosan hallgatja szokszor vasárnap a zenét,h remeg alattam a padló a basszustól.Az még csak hagyján,h nem is szeretem ezt a zenei stílust.Próbáltam vele beszélni,de ennyi erővel a falnak is beszélhettem volna.Mivel a csendórát betartja,így még a közösképviselőhöz sem fordulhatok.A csendháborítás szóba sem jöhet.A fölső szomszéd meg mindig fúr,és az is kerd az agyamra menni,hiszen majd egy éve itt élünk,és hetente 4-5 lyukat,általában hétvégén,ki kell fúrnia.De vele sem tudok mit kezdeni...Ő a lakását úgy fúrhatja ah neki jól esik.El kell költözni.
El kell viselni.Csak akkor lehet valamit tenni,ha este 10 után hangoskodnak,mert akkor csendháborítást követnek el.
Ilyen,h kényszer pszichiátria ilyen meg nincsen már.Egy hozzátartozónak vagy az illetőnek saját magának kell akarnia,h a pszichiátriára zárják.
A "TAPASZTALT" olvtársunknak igaza van. Először ugyan érdemes hivatalos helyeken próbálkozni, de ez a legtöbb esetben nem jön be. (Nekem is vannak hasonló tapasztalataim.) Ilyen ez a liberalizmus. :)
Hidd el, vannak alkalmak, amikor lehet "nevelni" a másik embert úgy, hogy értsen is belőle. Nem ragozom tovább... (Várom inkább a lepontozást. :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!