Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Baseball ütő szabad hordani...

Baseball ütő szabad hordani közterületen?

Figyelt kérdés

#közterület,baseball,fegyver
2020. nov. 21. 23:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Nem.
2020. nov. 21. 23:35
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Nem, inkább hordjál magaddal sodrófát az nem minősül fegyvernek viszont qrva nagyot üt.
2020. nov. 21. 23:38
 3/11 A kérdező kommentje:
#2 Akkor mi nem minősül fegyvernek?
2020. nov. 21. 23:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát attól függ, a baseball ütő van ahol annak számít van ahol nem. Azt pl nem tudom, hogy Magyarországon annak számít-e.
2020. nov. 21. 23:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Sportezköz , lehet nálad. Vipera nem, de fejsze pl. lehet.
2020. nov. 22. 00:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Tokban/táskában, igen.
2020. nov. 22. 12:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Így van, sporteszköz, tehát tokban, becsomagolva nálad lehet közterületen, ha indokolt okból van nálad. Ha nem tudod egy sportklub tagsági igazolványát felmutatni, vagy bármi egyéb dokumentet, se utólag egy tanút, akkor lehet, hogy megfingatnak. Legalábbis olyan valakit kell kerítened, aki eskü alatt vallja, hogy épp most adta el neked, viszed haza, azért van nálad. Szóval, sok kibúvó lehet, de ha semmi nincs, vagy nem hihető, akkor már büntethetnek. Elkobzás, pár tízezer büntetés.

Mivel nem illegális a tartása, ezért valahogy kell tudni szállítani, így nem tilos magadnál hordani, csak a korlátozásokat kell betartani, beleértve a csak indokolt esetben való hordást.

2020. nov. 23. 07:33
 8/11 anonim ***** válasza:

7.-nek.

Baromság, nem kérhet, mert nem kell semmi sporttagsági. Viszem, és kész.

Indokolt hordás? CSAK.

2020. nov. 23. 07:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát nem is azt írtam, hogy feltétlenül kell sporttagsági, hanem hogy ha van, akkor máris könnyebb lesz az életed.

És bizony, ha utánaolvasol a KKVE-törvényben, ott van ilyen kitétel, hogy KKVE-nek minősül a "a jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelő eszköz". (Ezt betű szerint másoltam ide.)

És ezt nem csak én gondolom így, hanem a rendőrök is sorra kobozzák el:

[link]

Tehát a törvény szerint ezt csak indokolt esetben, és csak becsomagolva szabad szállítani.

Azt nem állítom, hogy minden egyes esetben megszorongatják a golyóidat, amikor egy ütőt szállítasz, de azt igenis állítom, hogy sok ütőt elkoboztak már, amikor a tulajdonosa nem tudta igazolni, hogy miért is van nála. Lásd a linkelt cikk, vagy egyebek a neten. És az még a jobbik eset, ha csak elveszik, de nem indítanak szabálysértési eljárást ellened. Mert ha szívózol velük, hogy "de hát nincs jogotok elvenni", akkor biztos lehetsz benne, hogy megy a feljelentés is.

2020. nov. 23. 17:47
 10/11 anonim ***** válasza:

9.-nek.

Jelentsen! Komolyan! Én meg a őket. Nincs joga elkobozni, sem bírságolni!

Nem kell csicskulni, csak mert rendőr valaki.

2020. nov. 23. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!