Kirendeltek COVID ellen, elsőéves orvosis hallgató vagyok. Mi történik, ha nem megyek?
Nézd, én azok közé tartozom, akik azt gondolják, hogy sz*métség a hallgatók egészségét és a veszélyeztetett családtagjaik életét kockáztatni azért, mert a kormány azokat akarta kiszolgálni, akik sz*rtak a vírusra, mert hogy nincs is, meg különben is csak egy kis influenza.
Másrészt az orvosira jelentkeztél, és bár még nagyon messze vagy tőle, tudhattad, hogy az a veszély, hogy eü vészhelyzetben behívnak, egész pályafutásod alatt fenn áll majd. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor nem való neked ez a pálya.
Most már elég késő ehhez, de azt ki kellene deríteni, hogy HIVATALOSAN ez tényleg vezénylés vagy "önkéntes" munka. Ha az előbbi, sajnos el kell menni, ha az utóbbi, akkor még megpróbálhatod kihúzni magad a hurokból egy darabig. De zavartalan vizsgaidőszakra ne számíts, túl sok idő van még január végéig.
Azt is érdemes mérlegelned, lehet, jobban jársz, ha most mész, mintha 4-6-8 hét múlva mennél, egyre több beteg lesz, és egyre többet kell majd tanulnod is.
Nem kirendelik, felkérik - ajánlják, mint gyakorlat, tapasztalat szerzés.
A gond, hogy ha vissza utasítja, kicsit visszás, ellent mondásos az orvosi eszmével.
Illetve ha az intézmény "ösztönzi" akár közvetetten negatívan hathat a tanulmányaira.
Szerintem ez a pedagógusok stb ergó elvileg egészséges emberek tesztelése. Engem legalábbis ide hívtak.
Én is elsőéves vagyok, de mégcsak nem is orvosis, csupán az ÁOK-n (viszont szeretnék átjelentkezni).
Hozzáértés tényleg nem kell, és nekünk nincs is. De gondolom, a felsőbbéveseket meg a betegágy mellé állítanák be inkább, illetve laborba + OMSZ-hez. Az sincs kizárva, hogy már "elfogytak a felsőévesek".
Én amúgy úgy vagyok vele, hogy ettől hasznosabbnak érezném magam mint attól, hogy egész nap wbexen/zoomon etc hallgatom az előadásokat és szemiket. De nem tudom, ha már ennyien ilyen negatívan állnak hozzá, hogy én mit fogok mondani az első nap után.
Amúgy aki a pénzt írta... 5000 ft-ot adnak egy napra. Ez órabérben kevesebb, mint ami diákmunkában minimalbér.
Elsőst még nem lehet hívni. Mondanod kellett volna a telefonban, mert nem kaptak megfelelő infókat arról, hogy ki hanyadéves. Harmadévtől felfelé vagyunk vezényelhetők. Ti még tanuljatok, az a dolgotok!
Többi hozzászólónak is üzenem, hogy egy elsős még ne menjen sehová, így is marha nehéz belerázódni az orvosis tempóba még az elején. Mi, idősebbek már megszoktuk, de ők még hagy ízlelgessék már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!