Legális egy ilyen hirdetés?
Egy ingyenes reklám újságban olvasom hatalmas betűkkel többször is, hogy 10% kedvezményt adnak a fizetendő vizsgálat árából a kupon bemutatásával (egy orvosi vérvizsgálatról van szó).
Egy szóval sincs megemlítve, hogy 10 vagy 100 ezer lenne az az összeg, amiből adnak 10% kedvezményt a kupon miatt, amit eléggé "félrevezető" szerintem.
Ez így jogilag rendben van és legális?
Miért ne lenne?
Megnézed a neten a honlapjukon h mennyibe kerül és eldöntheted h megéri-e neked...
A kérdező arra kíváncsi, ha jól értem, hogy nem kötelező-e a szolgáltatás mellé kiírni a reklámban az árakat egy kuponhirdetésnél.
Szerintem ha konkrét laborvizsgálatról van szó, tehát pl. TSH, és ott említik meg, hogy 10% kedvezmény a TSH vizsgálatnál, akkor ott szerintem kötelező. Olyat se láttam még, hogy 10%-kal olcsóbb a krumpli, de nincs odaírva, hogy mennyibe kerül a krumpli kilója.
Ha te döntöd el, hogy milyen vérvizsgálatokat kérsz, és mindegyiknek megvan az ára, aminek végösszegéből 10%-ot engednek, akkor úgy teljesen okés. Viszont a 10%-ot a bruttó, teljes fogyasztói árból kell leszámítani, ha nettó árból gondolják, akkor az megtévesztő.
3: nem teljesen világos a kérdésből, hogy _egyetlen_ vizsgálatról van szó, vagy pedig egy csomó laborvizsgálatra vonatkozik a kedvezmény.
Ez utóbbi esetben egyáltalán nem elvárható, hogy hosszú felsorolást írjanak ki egy figyelemfelhívó reklámban.
#4,5 (Én vagyok a #3) Ezt mondom én is. Ha kifejezetten mondjuk a TSH-ra szól a reklám, akkor ki kell írni, de ha minden vizsgálatukra egyaránt érvényes, akkor nem kell kiírni.
A bruttó árat kell kiírni, ill. nettó és bruttó árat, hiszen a vevő nem köteles tudni, hogy mennyi az áfakulcs egy adott termékre.
Én csak azt mondtam, hogy mikor legális, és mikor nem, és csak az előző válaszok miatt írtam, hogy nem egészen arra válaszoltak szerintem, amire a kérdező kíváncsi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!