Fel tudok jelenteni egy személyt ha csak a telefonszáma és a keresztnevét tudom, de viszont a biztonsági kamerán látszik az arca?
Ez egyébként nem értem miért kérdés. Feljelentéshez nem kell írisz és ujjlenyomat mintát adnod az elkövetőről.
Ismeretlen tettes kb 175 magas barna hajú cső.
Egy videókártyát vettem ami kívülről hibátlanul nézett ki és így nem próbáltam ki mielőtt megvettem mivel nem is tudtam volna, mert a munkahelyemen vettem át. Gondoltam hogy van az eladóban annyi emberség hogy nem fog vele átverni.
Ha feljelentem mit tudna tenni a rendőrség? Gondolom a pénzemet már úgysem fogom visszakapni.
Sajnos ez nem egyszerű jó/rossz eset, nincs is értelme ezen neked sokat filózni.
Konkrét eset a saját esetem, de ez pusztán műszaki story:
Az én Dell Precision PC-mben 6 évvel ezelőtt kipurcant a videókártyám (legalább is akkor azt hittem). A tünet az, hogy a PC összeomlik néhány perccel a bekapcsolása után, a kék színű képernyőn a videó kártya illesztő progijának a neve van.
Sok hibakeresés után rájöttem, hogy ha rögtön bekapcsolás után elindítok egy videó lejátszását és azt futtatom egész nap a háttérben, akkor a probléma megszűnik. Így használtam a gépet éveken keresztül. Akkor úgy döntöttem, hogy veszek egy másik videókártyát, egy újat persze, egy másik gyártótól. Az eredeti az NVidea volt, az új pedig ATI.
A legnagyobb megdöbbenésemre az új videó kártya is pont ugyanúgy crash-elte a gépemet mint a régi, és egy videó futtatása a háttérben megoldotta a problémát. Mindvégig Windows XP volt a gépemen. 2 éve upgrade-eltem Windows 7-esre, a probléma változatlan.
Végül is rájöttem, hogy a probléma az alaplapon van, ott szálhatott el egy chip vagy valami más.
Tehát önmagában az, hogy egy videó kártya nem működik, nem bizonyítja azt, hogy a videó kártya a hiba oka. Ezért nem érdemes ebből nagy ügyet csinálni, viszont az is tény, hogy használtan csak akkor érdemes bármilyen komputer alkatrészt venned, ha a helyszínen kipróbálhatod vagy ha hibás alkatrész esetén, az eladó hajlandó neked az kicserélni és egy másikat adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!