Örökölt ingatlan. Valaki tud erre választ adni?
A testvéremmel megörököltük szüleink házát. A közjegyzőnél tudtuk meg, hogy jelzáloghitel van a házon, de így is elfogadtuk az örökséget és megbeszéltük hogy havi részletekben kifizetjük a tartozást. Végül az lett hogy csak én fizetem a részleteket, ő semmit.
Ha lenullázom a hitelt, utána csak az én tulajdonom lesz a ház?? Vagy ugyanúgy közös tulajdon marad akkor is?
Ő nem mond le önként a tulajdon részéről, de fizetni sem hajlandó. Nem is értem mit akar... ☹️
Valaki volt már hasonló helyzetben?
"Ő nem mond le önként a tulajdon részéről, de fizetni sem hajlandó. Nem is értem mit akar..."
Pénzt. Tudja, hogy a jelenlegi helyzetben ő ingyen kap egy fél ingatlant, amit majd a hitel visszafizetése után felajánl neked megvételre és így pénzhez juthat.
Köszönöm a válaszokat!!
Bízom benne hogy tudok rá hatni, bár nem sok esélyt látok rá.
Nem buta és tudja hogy a szívügyem az a ház, nem hagynám veszni. Csak sajnos a pénzt jobban szereti nálam.
De mivel nem kevés tartozást kell kinyögnöm, kizárt hogy még neki is fizessek.
Köszönöm a válaszokat!
Bíztam benne hogy automatikusan az enyém lehet a teljes tulajdonjog és megúszhatom a huzavonát. De így valóban hivatalos útra kell terelnem. És az ügyvéd is elkerülhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!