Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökölt ingatlan. Valaki tud...

Örökölt ingatlan. Valaki tud erre választ adni?

Figyelt kérdés

A testvéremmel megörököltük szüleink házát. A közjegyzőnél tudtuk meg, hogy jelzáloghitel van a házon, de így is elfogadtuk az örökséget és megbeszéltük hogy havi részletekben kifizetjük a tartozást. Végül az lett hogy csak én fizetem a részleteket, ő semmit.

Ha lenullázom a hitelt, utána csak az én tulajdonom lesz a ház?? Vagy ugyanúgy közös tulajdon marad akkor is?

Ő nem mond le önként a tulajdon részéről, de fizetni sem hajlandó. Nem is értem mit akar... ☹️

Valaki volt már hasonló helyzetben?

2020. nov. 8. 15:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha csak te fizeted a hitelt, ugyanúgy közös marad a tulajdonjog. Menjetek el ügyvédhez, és foglaljátok írásba, hogy amennyi hitelt te vállalsz, annyi részben legyen az ingatlanban tulajdonrészed. Tehát, ha kifizeted az egészet, akkor a házrész is legyen a tiéd. Olyan nincs, hogy csak az egyik testvérnek kell a terheket vállalni, a másik meg várja a hasznot.
2020. nov. 8. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:

"Ő nem mond le önként a tulajdon részéről, de fizetni sem hajlandó. Nem is értem mit akar..."

Pénzt. Tudja, hogy a jelenlegi helyzetben ő ingyen kap egy fél ingatlant, amit majd a hitel visszafizetése után felajánl neked megvételre és így pénzhez juthat.

2020. nov. 8. 16:12
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Bízom benne hogy tudok rá hatni, bár nem sok esélyt látok rá.

Nem buta és tudja hogy a szívügyem az a ház, nem hagynám veszni. Csak sajnos a pénzt jobban szereti nálam.

De mivel nem kevés tartozást kell kinyögnöm, kizárt hogy még neki is fizessek.

2020. nov. 8. 16:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Jelezni kellene hivatalos úton, hogy csak te fizetsz. A tulajdonjog közös marad, de ezzel a pénzzel ő tartozik majd neked, amit érdemes a tulajdonrészére ráterhelni.
2020. nov. 8. 17:06
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
Keress egy ügyvédet.
2020. nov. 8. 17:42
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Bíztam benne hogy automatikusan az enyém lehet a teljes tulajdonjog és megúszhatom a huzavonát. De így valóban hivatalos útra kell terelnem. És az ügyvéd is elkerülhetetlen.

2020. nov. 8. 19:00
 7/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nyilván a hivatalos ut lesz a jó. Utolag hiába mondod hogy te fizetted a törlesztőt. Ha nem tudod bizonyitani. Mindenképp ügyvédtől kérj tanácsot. Senkiben se bizhat az ember még a testvérében sem. Egyik barátom havi 70 et fizet mert kezességet vállalt a testvérének. A testvér tudná fizetni de nem is akarja. 7 évig havi 70 ezer
2020. nov. 8. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!