Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkáltató tilthatja az...

Munkáltató tilthatja az arcpajzsot ha én saját biztonságom érdekében felveszem?

Figyelt kérdés

A maszk nem tilos, sőt szorgalmazott, de opcionális. Az emberek fele(se ) hordja itt benn.

Arcpajzsot vettem fel, de levetették volna velem. Nem vettem le, felfüggesztettek, ez pénteken volt.

Felhívtak mikor megyek be. Mondtam bármikor, akár 1 órán belül is-de a pajzsban.

Azt mondták nem csinálunk cirkuszt ebből. Mondtam erre hát akkor ne csináljunk cirkuszt, nekem a pajzshoz jogom van, nem kell a cirkusz valóban. Én hordom ők meg másfelé néznek ha nem tetszik.

Ma se kellett bemennem.

Most akkor van ehhez jogom vagy nincs? jogiforum szerint nemhogy jogom van hozzá, meg se tilthatná a cég, sőt még követendő példának tehetné a többi dolgozó elé, lévén a maszkhoz képest nettó 100%os védelmet ad. És az közös érdek lenne.

2020. okt. 27. 14:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
88%
Balázska. Egy válasz se lesz jó neki, ne erőlködjetek.
2020. okt. 27. 15:27
 12/12 anonim ***** válasza:
92%
Ha pl. olyan munkakörben dolgozol, ahol ez balesetveszélyt jelent, pl. mozgó gépek közelében, akkor nemcsak levetetheti, de munkavédelmi előírás miatt kötelessége is. Még a fülbevalódat is kiszedetheti ilyen esetben.
2020. okt. 27. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!