Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valóban elengedik az ingatlanv...

Valóban elengedik az ingatlanvásárlás utáni illetéket a covid miatt?

Figyelt kérdés
buszon hallottam fél füllel, hogy erről beszélgettek, de a neten egyelőre nem találok erről semmit... ti hallottatok erről?
2020. okt. 25. 17:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Rosszul hallottad vagy mondták. Az illetéket nem törlik el. Az ÁFA csökkentés viszont igaz.
2020. okt. 25. 17:35
 2/11 anonim ***** válasza:
Új ingatlanokat építhetnek 5% áfával, 2022-ig az építőcégek. Valaki ezt érthette félre.
2020. okt. 25. 17:43
 3/11 anonim ***** válasza:
A CSOK bővítése lesz ez, tehát ha igénybe veszed akár 1 gyerek után is a CSOK-ot pl használt lakás vásárláshoz, akkor mindentől függetlenül elengedik a teljes vagyonszerzési illetéket. Ha minden igaz január 1-től lép életbe... Visszamenőleg nem lehet igényelni (köszi, nekem is jól esett kipergetni 1 milliót családi ház vásárlás után, úgy, hogy 1 gyerek után a CSOK-ból kb 540.000 Ft maradt, még az illetékre sem volt elég...).
2020. okt. 25. 17:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Az nem az lenne, hogy a csokosoknak visszafizetik új ingatlan esetén azt az 5%-ot is?
2020. okt. 25. 17:45
 5/11 anonim ***** válasza:

Ezt találtam, úgy ahogy van ide másoltam, a Portfolio írta:

Új szinten a pénzosztás: így kaphatnak a magyar családok ...

[link]

2021. január 1-jétől a mostani 27%-ról 5%-ra csökkenti a kormány az új lakások áfáját 150 négyzetméter alatti lakások és 300 négyzetméter alatti családi házak esetében, valamint a CSOK-ot igénybe vevők számára az 5%-os csökkentett lakásáfát is visszaigényelhetővé teszi - derült ki Novák Katalin miniszter nyilatkozataiból az elmúlt napokban.

2020. okt. 25. 17:50
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja bocs, a Pénzcentrum írta, a kereső címezte valamiért Portfolionak (talán mert onnan linkelték át a Pénzcentrum oldalára).
2020. okt. 25. 17:51
 7/11 A kérdező kommentje:
hm, lehet, hogy összekötik a csok.kal, ezt mondjuk nem hallottam, de végülis "logikus", amennyire bele vannak pistulva a gyerek-gyártatásba... mi most nézünk házat, de ha elengednék, lehet kivárnánk a januárt... egy gyerek van, nem is tudom, lesz.e több, azt a 600 csokot nem akartam felvenni, gondoltam ha jön a második felvesszük egybe és bővítjük a házat, de így azért jobban járnánk... (már ha igaz és ki tudom várni a januárt :D )
2020. okt. 25. 18:35
 8/11 anonim ***** válasza:

elengedik a csokkal vásárolt ingatlanokra. De ha veszel egy használtat, arra is van már CSOK. Nem csak a nagyobb CSOkra kell gondolni.

[link]

2020. okt. 25. 20:17
 9/11 anonim ***** válasza:
2020. okt. 25. 20:19
 10/11 A kérdező kommentje:

persze, hogy van. most 600e járna 1 gyerekre. de ha most nem veszem fel, és később bevállalunk mégegyet, akkor 1.4M körül van, abból meg építek egy plusz szobát (amit most néztünk ház, csak 85nm)

de ha most az kell az illeték elengedéséhez, hogy felvegyem a 600at, akkor felveszem

2020. okt. 25. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!