Jogosult vagyok a hatósági igazolvány igénylésére felnőttként jelenleg?
90%-os jegy, az 90%-os
...
1998. évi XXVI.
törvény
Ezekkel nem kapsz kedvezményt.
Egy gyereknél/iskolás fiatalnál más az ilyen igazolás kiállítása és felhasználhatósága is. EZÉRT felnőttként arra már nem vagy jogosult.
Felnőttként orvoshoz kell menned a problémáddal és megoldást kell keresned rá hogy együtt tudj vele élni a lehető legjobb módon.
Ha oktatásban veszel részt, akkor a diszlexia és diszkalkulia fontos lehet, mert felmentést kaphatsz bizonyos dolgok alól - ellenben ki is zárnak bizonyos képzésekből, ahol elengedhetetlen hogy tudj rendesen olvasni, számolni. Felnőttként már nem kötelező, hogy részt vegyél a kijelölt oktatásban, nem kell hogy egy kötelező dolog alól felmentsenek - neked kell olyan képzést választanod amiben ezek nem gátolnak. Segítséget kérhetsz ezek megoldásához - egy diszlexiásnak sem nehezebb az olvasott szövegeket tanulni, mint egy nem látó embernek és ők is képesek elvégezni az egyetemet - csak segítséggel, hangos könyvekkel, nem írásbeli vizsgákkal. Természetesen ilyen esetben ugyanúgy meg fogod kapni a problémáidról az igazolást a megfelelő "hatóságtól" és az az oktatásban el is fogják fogadni. Pl. ha olyan fokú a gerincproblémád akkor az egyetem sem fog kötelezni az egyetemi testnevelés órák látogatására - ellenben cserébe neked kell igazolni hogy részt veszel a megfelelő mozgásformán ami számodra szükséges és jó.
A legegyszerűbb ha oda telefonálsz ahol korábban ezeket az igazolásokat neked kiállították és ott megkérdezed, hogy felnőttként hova kell fordulnod és milyen módon. Ők a szakemberek és ők fogják tudni megmondani, hogy kihez kell fordulni. Az egyetemeken sokan vannak akiknek szükségük van ilyen papírokra, tehát van rá mód csak nem tudom hogyan kell megszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!