Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házas vagyok és külföldi a...

Házas vagyok és külföldi a férjem , de ilyen esetben is van közös vagyon?

Figyelt kérdés

Én magyar vagyok a párom török.

Össze vagyunk házasodva.

Neki van, több ingatlanja, még a házasságuk előtt.

Van egy közös kisbabánk.

Én még nem vagyok török állampolgár de állandó tartózkodási engedélyem van.

3 év múlva leszek csak torok állampolgár.

Arra lennék kiváncsi hogy így hogy külföldi a férjem és én magyar vagyok de meg nem vagyok állampolgár akkor ez idő alatt ami férjemnek lesz ház vagy autó vagy bármilyen ingóság az már közös vagyon lesz.

Egyébként az előző párkapcsolatából van két gyereke, de azzal a nővel sosem volt összeházasodva.

A házasságunk Magyarországon lett anyakönyveztetve, így ha nekem lesz bármi Magyarországon az közös vagyon lesz ?

Nem tudom, hogy van e házassági szerződésünk . Nem akarom részletezni h miért ... az lényeg nem tudom .

De én a házasságba a gyerekünkön Kívül semmit nem vittem be a házasságba.

Nekem nincs semmim még.

A férjemnek van egy cége 10 ingatlanja. Több autója .

Jóval idősebb tőlem .

2 éve vagyunk házasok akkor innentől kezdve minden közös ?

Ha a 3 gyerek ha 18 éves lesz egyformán örökölnek? Hogy van ez esetben az öröklési sorrend ?

A törvényes feleség én vagyok, egy közös gyerekünk van.

Össze vagyunk házasodva de nem vagyok állampolgár meég.

2020. okt. 6. 02:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha van egy kis esze a pasinak, akkor kizár titeket minden vagyonából :D
2020. okt. 6. 08:10
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha a férjed vagyona másik országban van, akkor lényegtelen, hogy a magyar törvények szerint milyen részben örökölnél belőle vagy részesülnél váláskor, mert az ottani hatóság fog róla dönteni. A törököknél pedig nem valószínű, hogy a nő felesben tulajdonosa lenne a házasság alatt szerzett vagyonnak.

Látatlanba merem mondani, hogy ha nem tudod, hogy aláírtál-e bármilyen házassági szerződést, de a férjed egy sokkal idősebb gazdag török, akinek ráadásul már van is gyereke - vagyis tapasztalt az ilyen ügyekben - akkor bizony veled aláírattak egy házassági szerződést. Amiben nagy valószínűséggel az van, hogy semmihez nincsen jogod a vagyonból. A helyedben óvatos lennék még a kiköltözéssel is, mert az is valószínű, hogy még a saját gyerekedhez sem lenne jogod válás esetén. Vagyis ha egyszer kiköltözöl, akkor vagy kint maradsz a feleségeként, vagy eljössz a gyereked és pénz, vagyon nélkül.

2020. okt. 6. 14:45
 13/14 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm.
2020. okt. 6. 15:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Kérdező, kiköltözöl a férjeddel Törökországba? Kaptál információt azóta, hogy mennyit kapnál te és a gyereked az örökségből ha meghalna a férjed?
2020. dec. 19. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!