Ha albérletbe/ kollégiumba költözök, kell róla csináltatni valami tartózkodási hely igazolást?
Koliról tudok jól nyilatkozni.
Koliba nem kell semmit csinálni, sőt van ahol nem is nagyon engednék az ilyet.
A lakcím bejelentése a lakó és tulajdonos közös kötelezettsége, vagyis nekik kell eldönteni hogy megteszik-e. A lényege, hogy a szállásadónak kell aláírnia - de neked kell intézned a kormányablaknál.
A hivatalos szöveg ez, de persze nem véresen komoly: "A Magyarország területén élő, a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény hatálya alá tartozó polgár köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni. "
Ezen az oldalon pedig konkrétan leírja az a kollégium, hogy a tartózkodási hely bejelentését hogyan kell végeznie a kollégistáknak: [link]
"Minden kollégiumi lakónak (törvényben meghatározott) kötelessége a koli címét tartózkodási helyként bejelenteni. A bejelentés ingyenes és új lakcímigazolványt fogsz kapni. Ez szükséges a háziorvosi ellátáshoz, valamint a szobaellenőrzések során a mentorok is ellenőrzik."
8 évet töltöttem koliban soha nem jelentkeztem be sehova és 1 olyan esmert ismerek csak aki bejelentette, de amiatt mert költözött otthonról és megbeszélte a koli igazgatóval, hogy bejelentkezne oda ideiglenesre pár hónapra.
Nekem más a lakhelyem és a tartózkodási helyem. Akkor ezt hogy írjam fel, ha még mindíg kolis vagyok??
Lakhely, tartózkodási hely 1, tartózkodási hely 2??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!