Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Különleges vezetéknév felvétel...

Különleges vezetéknév felvétele? Hogyan működik?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy akkor lehet különlegesebb vezetéknevévre változtatni a sajátomat, ha volt/van a családomban. Ennek a hivatal nyomoz utána, vagy nekem kell bizonyítani? Olyat is olvastam, hogy azoknak a családtagoknak is kell a beleegyezése, akiknek ez (volt) a nevük, de mi van ha már nem élnek?

2020. szept. 18. 22:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy ismerősöm akinek mivel a faterja külföldi volt külföldi neve van, tök jól hangzik: Beyreiss ..... Szívesen ellopnám tőle :D
2020. szept. 18. 23:52
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, igen. Indoklás: valóban meg kell indokolni, de ha pl családi dolgokra hivatkozol, engedélyezik. Én ugye kerek perec megmondtam, hogy sajnos "híressé" vált a vezetéknevem és nem pozitív irányba, -ráadásul ritka név- tehát nem tudtam a múltam letagadni hiába változtattam külsőt. Munkahelyek sorát veszítettem el. Nem, semmi illegálisat nem csináltam, csak épp nem erkölcscsőszként lett ismerős a nevem. Ezt az indoklást küldték el Budapestre a központba.
2020. szept. 18. 23:58
 13/13 anonim ***** válasza:
De ezt te miért szeretnéd?
2020. szept. 19. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!