Egyetemistaként nem kaptam kollégiumot, mélyszegény családból származok. Nincs lehetőség valami lakhatási támogatást igényelni?
Kérdező, nézz utána rendesen az egyetemeden. A kérdésben a HÖK, a hallgatói önkormányzat az illetékes, mert ők döntenek a szociális ösztöndíjakról is és a tanulmányi ösztöndíjakról is. A fiam barátnője is most kell hogy igazolja, albérletben lakik, mert ez szükséges ahhoz hogy kicsit magasabb szociális ösztöndíjat kaphasson.
Eddig hirdették az összes diákhitelt, ráadásul most lett egy új lehetőség, a diákhitel plusz, amit teljesen szabadon lehet felhasználni és egyszeri 500 ezres összeg kamat és költségek nélkül. Pont erre találták ki, hogy segítsen. A hagyományos diákhitelt is most kellett igényelni, amiből vagy a tandíjadat fizethetnéd vagy a megélhetésedet, hogy ne kelljen dolgozni a tanulás mellett (helyett).
Az NKE-n most is meg van hirdetve a Rendszeres szociális ösztöndíj, pályázz rá!
Igen, tudom hogy ez van
De azt kérdeztem, hogy egyetemtől függetlenül van e ilyen. Pl volt az a Bursa Hungarica önkormányzati ösztönîj
És hogy nem lehet e valami lakhatási támogatást igényelni a kormányhivataltól vagy önkormányzattól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!