Kötelezhet erre a főnököm?
Irodai munkát végzek, valamint értékesítő is vagyok egyben. A munkaszerződésem szerint 7:00-kor kezdődik a munkaidőm. Általában 6:50-55 között érek be, lerakom a táskám magam mellé, ülök le a gép elé és kezdem is a munkaidőmet, azaz 7:00-kor MINDIG elkezdek dolgozni. Most ebben talált kifogást, hogy nekem 6:45-re kellene beérnem, hogy "felkészüljek" a munkakezdésre és, mivel ezt nem teljesítettem, levon a fizetésemből.
Viszont 12:00-13:00 ebédszünetem lenne, de abból is legalább 30 percet végig szoktam dolgozni, mert ugye utolsó pillanatban toppan be általában mindenki. Munkaidő végén 16:00-kor ugyan ez a helyzet, 16:30-17:00-nál hamarabb sosem jutok haza, mert annyian vannak, és itt jön a legszebb része, ezt nekem nem fizeti ki, szóval igazából társadalmi munkában végzem ezeket a plusz órákat.
Ma jön be hozzám elbeszélgetni a levonásról, jogilag mivel tudom magam védeni, esetlegesen mivel tudok neki "visszatámadni"?
Túlóráim nincsenek fizetve, de a reggeli 5-10 percekért meg levonna -1 órát...
# 4
Ezt hogy számoltad ki? Ha a kérdező 7:00-kor kezd, akkor az 1 órás munkaközi szünettel a napi 8 órás munkaidő 16:00-kor ér véget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!