Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezhet erre a főnököm?

Kötelezhet erre a főnököm?

Figyelt kérdés

Irodai munkát végzek, valamint értékesítő is vagyok egyben. A munkaszerződésem szerint 7:00-kor kezdődik a munkaidőm. Általában 6:50-55 között érek be, lerakom a táskám magam mellé, ülök le a gép elé és kezdem is a munkaidőmet, azaz 7:00-kor MINDIG elkezdek dolgozni. Most ebben talált kifogást, hogy nekem 6:45-re kellene beérnem, hogy "felkészüljek" a munkakezdésre és, mivel ezt nem teljesítettem, levon a fizetésemből.

Viszont 12:00-13:00 ebédszünetem lenne, de abból is legalább 30 percet végig szoktam dolgozni, mert ugye utolsó pillanatban toppan be általában mindenki. Munkaidő végén 16:00-kor ugyan ez a helyzet, 16:30-17:00-nál hamarabb sosem jutok haza, mert annyian vannak, és itt jön a legszebb része, ezt nekem nem fizeti ki, szóval igazából társadalmi munkában végzem ezeket a plusz órákat.

Ma jön be hozzám elbeszélgetni a levonásról, jogilag mivel tudom magam védeni, esetlegesen mivel tudok neki "visszatámadni"?

Túlóráim nincsenek fizetve, de a reggeli 5-10 percekért meg levonna -1 órát...

#főnök #túlóra #nem fizeti ki #hamarabb menjek be
2020. szept. 9. 08:30
 1/6 anonim ***** válasza:
5%
Ha a munkaidőd hétkor kezdődik, az azt jelenti hogy akkor kell az ajtón belépned. Ezután jön egy kötelező kávé és cigiszünet, majd csak ezután kezdhetsz el dolgozni, fél nyolckor.
2020. szept. 9. 08:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy ha már eleve ilyen a rendszer, hogy ellenségek vagytok, és mindketten csak a fogást keresitek a másikon, akkor mi a p****csának dolgozol ott. Annyira milliókat fizet?
2020. szept. 9. 09:01
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
1vélhetően inkább milliárdokat. Te dolgoznál ebédszünetben milliókért?
2020. szept. 9. 09:34
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha 7:00-tól van a munkaidő akkor onnanstól számít. Viszont az, hogy 16:30 kor még ott vagy az rendben van. És elmondom miért. Azt mondod 12:00 - 13:00-ig ebédszüneted van. Az ebédszünetet le kell dolgozni. Az ebédszünet nem munkaidő. Ha te ebédszünet alatt dolgozol, az a Te sarad. Tehát, igazából te 17:00-kor mehetsz el.
2020. szept. 9. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

# 4

Ezt hogy számoltad ki? Ha a kérdező 7:00-kor kezd, akkor az 1 órás munkaközi szünettel a napi 8 órás munkaidő 16:00-kor ér véget.

2020. szept. 9. 21:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyébként erre a kérdésre milyen választ vársz? Jogilag teljesen egyértelmű, hogy a ledolgozott munkaidőt ki kell fizetni. Az ilyen köcsögösködésre meg egyszerűen úgy kell reagálni, hogy nem reagálsz. Ha meg mégis levonna a fizetésedből (amit valószínűleg nem fog, mert nem jogszerű), akkor lehet jogi útra terelni a dolgokat.
2020. szept. 9. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!