Kötelez rá a törvény, hogy a tartozásom ilyen formában kifizessem?
Örököltem egy ingatlant, az értékéhez képest pedig egy szinte jelentéktelen tartozást, 3 millió Ft-ot. Rá azonnal megkeresett egy adóbehajtó cég, mi szerint a banktól megvásárolták a tartozásomat.
Nekem nem lenne probléma, hogy kifizessem, viszont az igen, hogy sumákolnak, rejtett számról hívnak, legelőször is egy olyan felszólító levelet küldtek, aminek semmi hivatalos jellege nem volt. Az összeg szerintük kamatokkal együtt már 4.5 millió Ft, amiből lehet egyeztetés útján alkudni (???).
Én nem ismertem és nem tagadtam a tartozást, csak annyit kértem, hogy hivatalosan keressenek meg, én nyitott vagyok a fizetésre. Ez viszont azóta sem tötént meg, ellenben rendületlenül hívogatnak.
Lehet ezzel valamit kezdeni, egyáltalán mi az oka? Nyilván nem fogok minden hivatalos nyom nélkül pénzt utalni senkinek. Miért nem viszik pl. bíróságra, ha ennyire biztosak magukban?
Hagyatéki tárgyalás volt már? Minden az örökséggel kapcsolatos részletet azon kell rögzíteni, azt is hogy kinek kell az adósságot megfizetni.
Itt egyszerű a képlet, amíg nem kapsz semmi hivatalos papírt arról hogy kinek és mennyit kell fizetned, milyen szerződési feltételekkel, akkor nem tudsz fizetni. Mert ezzel az erővel a szomszédodnak is adhatnád a pénzt, hiszen nincsen olyan aki elismerő bizonylatot adhatna neked a fizetésedről vagy törvényesen nyilatkozhatna arról, hogy a tartozásodat megtérítetted és az ingatlan tehermentes.
A Földhivatalnál van bejegyeztetve valami az ingatlan tulajdoni lapjára? Mert ha jelzálog van az ingatlanon akkor oda be kellett jegyezzék és akkor a tartozásról azzal kell beszélned aki be van jegyezve a jelzálogjogra.
Amikor hívtak, először személyes adatokat kértek, cégnevet is mondtak, de mindezt ismeretlen számról. Aztán már most fenyegetőznek adóbehajtással :D, mindenféle bírósági végzés nélkül. Mindig más ember hív, belefáradtam már, hogy mindegyiknek külön magyarázzak.
Az adósságot vállaltam az örökséggel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!