Ha 2,5 ève elváltam, és a házasság elött szerzett ingatlanom eladom, az exem követelhet bármit?
Figyelt kérdés
Elnézést, nekem egyértelmü “nem “a válaszom, de nem szeretnék meglepödni.2020. szept. 6. 09:17
2/4 Shai-Hulud válasza:
Nem tudom másként fogalmazni:
Követelni követelhet bármit, de a hatályos törvények alapján a házasságkötés előtt külön-külön szerzett javak nem képezbek közös tulajdont, hacsak erről pl. egy házassági szerződés nem rendelkezik másként.
3/4 anonim válasza:
Kérdés, mikor kötöttétek a házasságot, és mikor és milyen formában szerezted a házat. Kicsi esélyt látok arra, hogy közös vagyonnak minősülne, de elvi lehetőség megvan rá. Mégpedig, ha az új Ptk. 2014-es hatályba lépése után házasodtatok, és a házat a házasságotokat megelőző életközösség idején vásároltad, akkor az a házasság beálltával visszamenőleg is a házastársi vagyonközösség részévé vált.
4/4 A kérdező kommentje:
Szerencsere 2005-ben hazasodtam.
Koszi mindenkinek!
2020. szept. 6. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!